برای تعیین وقت تماس بگیرید : 021-22792481
pfo

رگ اضافه در قلب نوزادان یا پی دی ای (PDA)

رگ اضافه در قلب نوزادان یا PDA عبارتی است که ممکن است بعضی از والدین بعد از مراجعه به متخصص قلب اطفال و اکو قلب فرزندشان با آن مواجه شوند؛ اما PDA چیست؟

رگ اضافه در قلب نوزاد یا PDA چیست؟

مجرای شریانی باز یا به اصطلاح عامیانه تر رگ اضافه در قلب، رگ خونی اضافه‌ای است که در دوران جنینی و پس از به دنیا آمدن نوزاد، در بدن او وجود دارد.

در بیشتر نوزادانی که عملکرد قلبشان طبیعی است؛ رگ اضافه قلب پس از چند روز کوچک شده و خود به‌ خود از بین می‌رود. اگر این شریان بیشتر از چند روز باز بماند؛ ممکن است جریان خون اضافه وارد ریه‌ ها شود.

اگر مجرای شریانی ایجاد شده بزرگ باشد، احتمال وقوع مشکلات و خطرات بیشتر وجود دارد. برخی دیگر از مجراهای شریانی باز کوچک‌تر، که در چند روز اول بسته نمی‌شوند. احتمالا تا یک سالگی کودک خود به ‌خود بسته خواهند شد.

اگر نوزاد نارس باشد، احتمال باز ماندن رگ اضافه قلب وجود دارد. این مورد به‌ خصوص اگر نوزاد مشکل ریوی هم داشته باشد بسیار شایع می شود. اگر چنین حالتی پیش آید، پزشکان باید این مجرای شریانی بازشده را ببندند.

مطلب مرتبط آیا سوراخ پی اف او در قلب نوزاد خطرناک است ؟

در صورت وجود رگ اضافه در قلب نوزادان چه اتفاقی پیش می‌آید؟

مجرای شریانی یک رگ خونی عادی است که دو شریان اصلی حمل ‌کننده خون از قلب را به هم متصل میکند (آئورت و سرخرگ ریوی).

تا زمانی که جنین در رحم مادر است، ریه‌ها کار نمی‌ کنند. چون نوزاد از طریق جفت مادر به طور مستقیم اکسیژن را دریافت می‌ کند. مجرای شریانی، خون را از ریه‌ ها دریافت کرده و آن را مستقیما به بدن می ‌فرستد. 

هنگامی که نوزاد به دنیا می‌ آید و استفاده از ریه‌ ها شروع می‌شود؛ دیگر به این مجرای شریانی نیاز نیست. معمولا این مجرا تا دو روز پس از تولد بسته خواهد شد.

اگر این مجرای شریانی بسته نشود، نوزاد به بیماری رگ اضافه قلب یا PDA مبتلا می‌شود. در این صورت خون اکسیژن‌ دار گرفته ‌شده از آئورت (با میزان اکسیژن بالا) با خون کم‌ اکسیژن گرفته‌شده از سرخرگ ریوی (میزان پایین اکسیژن) ترکیب می‌شود. در نتیجه خون بسیار زیادی وارد ریه ‌ها می‌شود. به این ترتیب قلب باید فشار اضافه‌ای تحمل کند و فشار خون سرخرگ ‌های ریوی نیز افزایش می‌یابد.

ممکن است برخی نوزادان با مشکلات قلبی خاصی متولد شوند؛ که میزان جریان خون جاری از قلب به ریه‌ها یا جریان خون اکسیژن ‌دار جاری به بدنشان کاهش یابد. در چنین مواردی وجود جریان شریانی باز موثر است، به همین دلیل ممکن است پزشک برای باز ماندن این شریان، دارو تجویز کند. 

رگ اضافه قلب یا pda

علت به وجود آمدن رگ اضافه قلب

PDA قلب از مشکلات جنینی به وجود می آید؛ اما به ‌هرحال دلیل مشخصی برای ابتلا به چنین بیماری ‌هایی وجود ندارد. ممکن است عوامل ارثی در پیدایش چنین بیماری ‌هایی نقش داشته باشند.

برقراری اتصال عروقی بین دو رگ اصلی منشعب ‌شده از قلب (آئورت و سرخرگ ریوی) برای برقراری گردش خون جنین ضروری است. از آنجایی که جنین تا زمانی که در رحم مادر است، اکسیژن خون خود را از گردش خون مادر دریافت می‌کند. مجرای شریانی نمی ‌گذارد خون وارد ریه‌ های درحال رشد جنین شود.

معمولا دو تا سه روز پس از تولد، مجرای شریانی بسته می‌شود. اگر نوزاد نارس باشد، این اتصال کمی دیرتر بسته خواهد شد. اما اگر این مجرای شریانی همچنان باز بماند یعنی نوزاد به رگ اضافه قلب مبتلا شده است.

وجود این مجرای شریانی غیرعادی باعث می‌شود که ریه‌ها و قلب نوزاد مجبور شوند خون زیادی را به گردش درآورند. اگر این مسئله درمان نشود؛ ممکن است، میزان فشار خون ریه نوزاد افرایش ‌یابد (پرفشاری خون ریوی) و قلب او بزرگ و ضعیف شود.

علائم رگ اضافه در قلب ( PDA )

در نوزادان مبتلا به رگ اضافه قلب حاد، نشانه‌های زیر مشاهده می‌شود:

رگ اضافه در قلب چگونه تشخیص داده می‌شود؟

اگر پزشک شک داشته باشد که نوزاد به رگ اضافه قلب مبتلاست یا نه؛ با استفاده از گوشی پزشکی به صدای غیرمعمول قلب گوش می‌دهد (معمولا در نوزادان مبتلا به مجرای شریانی باز، صدای غیرمعمول قلب شنیده می‌شود). در ادامه برای تشخیص بهتر PDA ممکن است نیاز به انجام آزمایش‌ های زیر هم باشد:

1- تصویربرداری اشعه ایکس: در این روش از قفسه سینه نوزاد با استفاده از امواج ایکس ری تصویر برداری می شود.

2- نوار قلب اطفال: در روند این آزمایش، فعالیت الکتریکی قلب سنجیده می‌شود. اگر قلب بزرگ شده باشد، نوار قلب می‌تواند آن را نشان داد.

3- اکوی قلب کودکان: در روند این آزمایش، با استفاده از امواج صوتی می‌توان مشکلات قلبی را تشخیص داد. با انعکاس این امواج صوتی از قلب، تصویر این عضو ایجاد می‌شود. در بیماران مبتلا به رگ اضافه قلب می‌توان متوجه شد که این مجرا تا چه حد باز است و سازوکار قلب با وجود این مجرا چگونه است

رگ اضافه قلب یا pda

برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با نوار قلب و اکوی قلب در اطفال می توانید روی گزینه های زیر کلیک کنید.

درمان PDA قلب ( رگ اضافه قلب)

سه روش مختلف برای درمان رگ اضافه در قلب در نوزادان وجود دارد: مصرف دارو، روش‌های درمانی مبتنی بر کاتتر و انجام عمل جراحی.

اگر رگ اضافه قلب به اندازه‌ای بزرگ باشد که میزان جریان خون وارد شده به ریه‌ ها بیش ‌از حد باشد. پزشک این مجرا را خواهد بست چون این حالت منجر به بزرگ شدن قلب نیز خواهد شد.

همچنین اگر احتمال ابتلا به عفونت قلبی خاصی چون اندوکاردیت وجود داشته باشد. باز هم پزشک مجرای شریانی را خواهد بست. این بیماری عفونی بر بافت پوششی قلب و رگ‎‌های خونی تاثیر می‌گذارد. اندوکاردیت یک بیماری جدی است و برای درمان آن باید داروی آنتی‌بیوتیک درون‌وریدی تزریق کرد.

عوامل موثر بر ابتلا به PDA قلب

عوامل خطرساز ابتلا به رگ اضافه قلب در نوزادان شامل موارد زیر است:

1- تولد زودرس: معمولا رگ اضافه قلب بیشتر برای آن‌دسته از نوزادانی پیش می‌آید که زودتر از زمان موعد متولد می‌شوند.

2- سابقه خانوادگی و بیماری‌های ارثی دیگر: سابقه خانوادگی ابتلا به بیماری‌های قلبی و دیگر بیماری‌های ارثی مانند سندرم داون، می‌تواند .خطر ابتلا به رگ اضافه قلب را افزایش دهد.

3- ابتلا به عفونت سرخچه در دوران بارداری: اگر مادر در دوران بارداری به سرخچه مبتلا شود؛ خطر ابتلا به بیماری ‌های قلبی در نوزاد افزایش می‌یابد. ویروس سرخچه از طریق جفت مادر به سیستم گردش خون نوزاد منتقل شده و به رگ‌های خونی و اندام‌های نوزاد از جمله قلب آسیب می‌رساند.

4- تولد در مناطق مرتفع (نسبت به سطح دریا) : آن‌دسته از نوزادانی که در شهرهایی متولد می‌شوند که حدود سه کیلومتر بالاتر از دریا می باشد، بیشتر در معرض ابتلا به مجرای شریانی باز هستند.

5- جنسیت مونث: احتمال ابتلای دختران به این بیماری دو برابر بیشتر از پسران است.

عوارض رگ اضافه در قلب

در صورت درمان نکردن PDA قلب یا همان رگ اضافه در قلب می تواند آسیب هایی براینوزاد بوجود آوری. اگر اندازه PDA کوچک باشد، احتمالا مشکل خاصی برای نوزاد پیش نمی‌آید؛ اما اگر رگ اضاف بزرگ باشد احتمال ایجاد آسیب‌های جدی ‌تر وجود دارد که اگر درمان نشوند، احتمال پیشامد مشکلات زیر برای نوزاد وجود دارد:

فشار خون بالای ریه‌ها (پرفشاری خون ریوی)

وقتی میزان زیادی از خون موجود در سرخرگ‌ های اصلی قلب از طریق رگ اضافه قلب به گردش درآیند، میزان فشار خون موجود در ریه‌ها افزایش می‌یابد و فرد به پرفشاری خون ریوی دچار می‌شود. 

این بیماری باعث می‌شود ریه‌ها دچار آسیب دائمی شوند. اگر رگ اضافه قلب خیلی بزرگ باشد. فرد به «سندرم ایزن‌منگر» دچار می‌شود. این سندرم نوعی بیماری است که در آن فشار خون افزایش ‌یافته ریه به حالت عادی بازنمی ‌گردد.

نارسایی قلبی

وجود رگ اضافه قلب یا PDA در نهایت منجر به بزرگ و ضعیف شدن قلب و ابتلا به نارسایی قلبی خواهد شد. نارسایی قلبی نوعی بیماری مزمن است که در آن قلب نمی‌تواند به خوبی جریان خون را در بدن به گردش درآورد.

عفونت قلبی (اندوکارتیت)

احتمال بیشتری وجود دارد تا افرادی که مشکلاتی در ساختار قلبشان دارند (مانند مجرای شریانی باز) به التهاب بافت پوششی قلب مبتلا شوند (اندوکارتیت عفونی).

PDA

آیا بارداری برای مادرانی که مشکل قلبی دارند خطرناک است؟

بیشتر زنانی که رگ اضافه قلب کوچکی دارند، می‌توانند بدون هیچ مشکلی دوران بارداری را بگذرانند اما اگر فردی دچار مشکلات قلبی حادتری باشد (مواردی مانند نارسایی قلبی، آریتمی یا پرفشاری خون ریوی)؛ احتمال پیشامد مشکلات بیشتر در دوران بارداری وجود دارد. 

اگر شخص به سندرم ایزن‌منگر دچار باشد، نباید باردار شود چون بارداری می‌تواند با خطر مرگ برای او همراه باشد.

اگر دچار بیماری ‌های قلبی خاصی هستید (درمان‌شده یا درمان‌نشده)؛ با پزشک خود راجع به برنامه ‌ریزی ‌های مربوط به تنظیم خانواده مشورت کنید. در برخی موارد شاید لازم باشد با پزشک متخصص بیماری‌ های قلبی مادرزادی، ژنتیکی و زایمان ‌های پرخطر نیز ملاقات کنید. 

مصرف برخی داروهای قلبی می‌تواند باعث ایجاد مشکل در زایمان نوزاد شود و ممکن است لازم باشد که قبل از باردار شدن، مصرف برخی از آن‌ها را قطع یا تعدیل کنید.

راه های پیشگیری از ابتلای نوزاد به PDA

هیچ راهی وجود ندارد که با استفاده از آن، بتوان با اطمینان از تولد نوزاد مبتلا به رگ اضافه قلب یا PDA قلب جلوگیری کرد اما به ‌هرحال مهم است که هر اقدام احتمالی که منجر به گذراندن دوران بارداری ایمن می‌شود. انجام شود. برخی از اصل‌های اولیه شامل موارد زیر هستند:

1- راجع به مراقبت‌های پیش از زایمان آگاهی کسب کنید. ترک سیگار، کاهش اضطراب، توقف اقدامات پیش‌گیری از بارداری مواردی هستند که باید قبل از باردار شدن راجع به آن‌ها با پزشک خود مشورت کنید. البته باید راجع به داروهای مصرفی خود نیز با او صحبت کنید.

2- رژیم غذایی سالم داشته باشید. مصرف مکمل‌های ویتامینی که حاوی اسید فولیک باشد، توصیه می‌شود.

3- به طور مرتب ورزش کنید. با پزشک خود صحبت کنید و برنامه ورزشی متناسب با شرایط خود را از او دریافت کنید.

4- ریسک نکنید. از مصرف موارد خطرناکی مانند الکل، سیگار و داروهای غیرقانونی خودداری کنید. هم‌چنین به سونا و جکوزی آب داغ هم نروید.

5- از موارد عفونت‌ زا دوری کنید. قبل از باردار شدن، واکسن‌های موردنیاز را تزریق کنید. ابتلا به برخی عفونت‌ها برای زایمان نوزاد خطرساز است.

6- اگر مبتلا به دیابت هستید. آن را کنترل کنید. با پزشک خود صحبت کنید و با کمک او شرایط را قبل و در حین بارداری کنترل و مدیریت کنید.

7- سابقه بیماری های قلبی ارثی. اگر سابقه خانوادگی ابتلا به بیماری‌های قلبی یا دیگر بیماری‌های ارثی دارید، قبل از باردار شدن با یک مشاور ژنتیک راجع به تصمیم خود مشورت کنید.

جهت مطالعه بیشتر می توانید از مقاله  های زیر استفاده فرمایید.

دکتر سعید بیطرفان فوق تخصص قلب اطفال و جنین

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2 روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر آدریان چهارشنبه ۱۰ اسفند ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 99 مشاهده پرسش
    سلام
    وقت بخیر و خسته نباشید
    من نوزاد دوقلو دارم که 34 هفته و 3 روزه بدنیا آمدند
    قل ریزتر که از نظر رشد ۳ هفته عقب تر بود در واقع 31 هفته بود و وزن هنگام تولد 1490 بود و ۳ روز بعد تولد عمل آنفالوسل انجام داد و وزنش 1300 شد و 30 روزدر NICU بستری بود ، مشکل سوراخ قلب و pda دارد
    الان 7.5 ماهه هست ولی وزنش 4900 گرم می باشد
    در اکوهای که گرفته شده خوشبختانه قلب بزرگ نشده و دارو تجویز نشده
    ولی گفتند که باید آنژیو شود
    نکته۱ : تنفس نوزاد تند هست که بابت این موضوع حدود ۱۰ روز مجدد NICU بود و خوشبختانه جواب آزمایشات عفونت و غیره منفی بود
    نکته ۲ :نوزاد شکاف کام دارد و ناخن انگشت کوچک هم ندارد
    و
    چون باید بابت این دو مشکل هم عمل شود
    و عمل آنفالوسل هم انجام دادیم
    میخواستم بدونم خطرناک نیست و آیا ممکن هست این سوراخ با مراقبت و رسیدگی بیشتر که منجر به وزن گیری بشود ، رگ pda بسته شود؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان چهارشنبه ۱۰ اسفند ۱( 1 سال پیش)

      با سلام و عرض ادب

      اگر سن فرزندتان از یک ماه بیشتر شده بعید است بعد از این سن پی دی ای خودبخود بسته شود. 

      پیشنهاد می کنم این مقالات رو مطالعه بفرمایید اگر سوالی بود پاسخگو هستم 

      رگ اضافه در قلب نوزادان یا پی دی ای (PDA) 

      علائم بیماری قلبی در کودکان را بشناسید.

  • تصویر کاربر Aa چهارشنبه ۲۶ بهمن ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 133 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من نوزاد دوقلو دارم که ۳۶ هفته بدنیا اومدن قل دوم بعد تولد ۸ شب تو nicu بیمارستان بهمن بستری بوده و گفتن که دارو گرفته برای رگ شریانی الان ۱۳ روزشه و اکو قلب گرفتم کماکان این رگ باز هست گزارش پزشک قلب رو براتون میفرستم من چه کنم آقای دکتر خیلی نگرانم.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان چهارشنبه ۲۶ بهمن ۱( 1 سال پیش)

      سلام و عرض ادب

      نگران نباشید اغلب این سوراخ های قلبی و تنگی رگ گزارش شده خودبخود خوب می شود اغلب تا 5الی6 ماهگی خوب می شود 

      پیشنهاد می کنم این مقالات رو مطالعه بفرمایید اگر سوالی بود پاسخگو هستم

      علائم بیماری قلبی در کودکان را بشناسید.

      تنگی دریچه و عروق ریوی در کودکان را بشناسید.

      آیا سوراخ پی اف او در قلب نوزاد خطرناک است ؟

      سوراخ بودن قلب نوزاد ASD چقدرخطرناک است؟

  • تصویر کاربر صبا پنجشنبه ۱۳ بهمن ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 88 مشاهده پرسش
    سلام دخترم ۱۷ سالشه حدودا چندبار از تپش قلب و زدن ضربان بالا در قسمت کردن شکایت میکرد تا دیروز که افت فشار داشت و نفس تنگی بردم دکتر بعد اکو و نوار قلب گفتن رگ اضافه قلب داره خیلی ترسیده خصوصا وقتی سرچ کرده امکانش هست با دارو رفت شه و‌نیازی به سوزاندن نداشته باشه ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان پنجشنبه ۱۳ بهمن ۱( 1 سال پیش)

      سلام و عرض ادب

       راه درمان قطعی سوزاندن راه فرعی یا ابلیشن است . گاهی با دارو کنترل می شود که بسته به شرایط بیمار پزشک معالج تصمیم می گیرد

      پیشنهاد می کنم . این مقالات رو مطالعه بفرمایید . اگر سوالی بود پاسخگو هستم.

      علائم بیماری قلبی در کودکان چگونه است؟ 

      درمان تپش قلب در کودکان + علل و علائم 

      علت تپش قلب ناگهانی در کودکان و اقدامات اولیه

  • تصویر کاربر محمدی پنجشنبه ۱۳ بهمن ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 98 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت شما
    دختر من ۱۲ سالشه و یک سال هست که یهو ضربان قلبش میره بالا و در اثر فعالیت اینطوری نمیشه که به دکتر مراجعه کردیم و قرص پراپرانولول ۱۰ رو تجویز کردن که هر ۱۲ ساعت بخوره اما مشکلش رفع نشده و هر دو سه هفته یکبار تپشش بالا میره که الان گفتن رگ اضافی داره باید ابلیشن انجام بده خواستم ازتون بپرسم که بغیر عمل کردن راه دیگه ایی نداره که مشکلش رفع بشه و اینکه این کار خطرناکه و بع خود قلب لطمه نمیزنه. ممنون .
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان پنجشنبه ۱۳ بهمن ۱( 1 سال پیش)

      سلام و عرض ادب

       راه درمان قطعی ابلیشن است در خصوص خطرات آن از پزشک معالج سوال بفرمائید چون در هر بیمار خطر متفاوت است.

      پیشنهاد می کنم . این مقالات رو مطالعه بفرمایید . اگر سوالی بود پاسخگو هستم.

      علائم بیماری قلبی در کودکان چگونه است؟ 

      درمان تپش قلب در کودکان + علل و علائم 

      علت تپش قلب ناگهانی در کودکان و اقدامات اولیه

  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۶ بهمن ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 137 مشاهده پرسش
    سلام دکترخسته نباشیدمن بچم الان۵ماهشه ۳۲هفته به دنیااومدتواکوی قلبش گفتن یکی ازرگای قلبش سفته الانم دکترمعاینه کردگفت صدای اضافه داره قلبش...مشکلش چیه بایدچکارکنم؟گفتن برواکولطفاراهنمایی کنیدخیلی نگرانم..دیابت باداری ام داشتم اواخربارداری
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان پنجشنبه ۶ بهمن ۱( 1 سال پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      لطفاً گزارش اکوی فرزندتان را ارسال بفرمایید تا نظرم را عرض کنم 

  • تصویر کاربر آرزو سه شنبه ۴ بهمن ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 118 مشاهده پرسش
    سلام دخترم قلبش پی دی ای بود دوسال و نیمش بود که دکترا با آنژیوگرافی بستنش الان ۷سالشه دندوناش مشکل داره و باید کشیده بشن میخوام بدونم توصیه به مصرف آنتی بیوتیک قبل یا بعد انجام هرگونه عمل روی دندوناش هست که باید انجام بده یعنی باید آنتی بیوتیک مصرف کنه؟اگه آره چه آنتی بیوتیکی و چه مقداری؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان سه شنبه ۴ بهمن ۱( 1 سال پیش)

      با سلام و عرض ادب

      اگر این پی دی ای کامل بسته شده باشد مثل بچه های نرمال نیاز به هیچگونه پیشگیری قبل از اقدامات دندانپزشکی ندارد

      پیشنهاد می کنم این مقالات رو مطالعه بفرمایید اگر سوالی بود پاسخگو هستم 

      رگ اضافه در قلب نوزادان یا پی دی ای (PDA) 

      علائم بیماری قلبی در کودکان را بشناسید.

  • تصویر کاربر بیتا شنبه ۱ بهمن ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 95 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشین دختر من شیش سالشه چند وقت پیش متوجه شدیم رگ اضافه داره منتهی گفتن شلی رگم داره بعد از آنژیو شلی رگ هم برطرف میشه اگه برطرف نشه مشکلی ایجاد می‌کنه در سن بالا
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان شنبه ۱ بهمن ۱( 1 سال پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      لطفاً گزارش اکوی فرزندتان را ارسال بفرمایید تا نظرم را عرض کنم 

  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۲۹ دی ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 143 مشاهده پرسش
    سش تند عرق زیاد می کن به نظر تون هنوز مشکل داره
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان پنجشنبه ۲۹ دی ۱( 1 سال پیش)

      سلام و عرض ادب

      تعریق در کودک علل متعددی دارد با توجه به شرح حالی که فرمودید. پیشنهاد می کنم فرزندتان  توسط متخصص اطفال توسط شود اگر شک به مشکل قلبی داشتند توسط فوق تخصص قلب اطفال ویزیت شود.

      پیشنهاد می کنم مقالات زیر را مطالعه بفرمایید اگر سوالی بود پاسخگو هستم. 

      علت عرق کردن سر نوزاد  

      علائم بیماری قلبی در کودکان را بشناسید

  • تصویر کاربر فرجی جمعه ۲۳ دی ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 133 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان خسته نباشید من بچه ۳۰ روز دارم قراره شنبه اینده بستر بسه در ببمارستان طبی کودکان تهران عمل جراحی بشه دکتر گفته این بچه ها سندرومی هست یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان جمعه ۲۳ دی ۱( 1 سال پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      لطفاً گزارش اکوی فرزندتان را ارسال بفرمایید تا نظرم را عرض کنم 

  • تصویر کاربر فرجی جمعه ۲۳ دی ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 166 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان خسته نباشید من بچه ۳۰ روز دارم قراره شنبه اینده بستر بسه در ببمارستان طبی کودکان تهران عمل جراحی بشه دکتر گفته این بچه ها سندرومی هست یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان جمعه ۲۳ دی ۱( 1 سال پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      لطفاً گزارش اکوی فرزندتان را ارسال بفرمایید تا نظرم را عرض کنم 

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

تهران، پاسداران، بین بوستان نهم و دهم، ساختمان بوستان، پلاک ۲۹۷، طبقه دوم، واحد ۳۶

ساعات کار مطب

شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۴ الی۱۶

شماره تماس

۰۲۱-۲۲۷۹۲۶9۴ - ۰۲۱-۲۲۷۹۲481

پرسش از دکتر