برای تعیین وقت تماس بگیرید : 021-22792481

تپش قلب در کودکان چطور درمان می شود؟

تپش قلب در کودکان یکی از موارد نگران کننده ای است . که والدین با احساس آن در فرزندان خود به ما مراجعه می کنند. در این مقاله در این باره صحبت شده است.

تپش قلب چیست؟

تپش قلب در کودکان  هنگامی اتفاق می افتد که شما احساس کنید. قلب تان به طور نامنظم می زند. ممکن است احساس کنید قلب در حال بالا و پایین شدن است و یا در حالت استراحت سریعتر از حد معمول می زند (بدون ورزش کردن). بعضی اوقات ورزش می تواند باعث ایجاد تپش قلب شود . در این حالت علی رغم قطع ورزش همچنان تپش قلب ادامه دارد.

تپش قلب اغلب نشان دهنده مشكل در سلامتی نيست. به ندرت، تپش قلب می تواند .نشانه ای از یک بیماری جدی مانند کم خونی، مشکلات تیروئید یا آریتمی باشد. (آریتمی ضربان قلب نامنظمی است که در اثر مشکل در سیستم الکتریکی داخلی قلب ایجاد می شود.)

گاهی آریتمی قلبی از دوران جنینی شروع می شود.ممکن است تا آخر عمر ادامه داشته باشد.

مطلب مرتبط آریتمی قلب جنین چقدر خطرناک است؟

دلایل تپش قلب در کودکان

تپش قلب در اطفال می تواند توسط عوامل مختلفی ایجاد شود، این عوامل عبارتند از:

دو مورد از شایع ترین دلایل تپش قلب. عدم نوشیدن مایعات کافی به طور منظم و دیگری فعالیت بدنی بدون آمادگی جسمی مناسب می باشد.

مقالات مرتبط : تپش قلب و تب در کودکان و علت تپش قلب ناگهانی در کودکان و اقدامات اولیه

نارسایی قلبی

علائم و نشانه های تپش قلب کودکان

کودکان کوچکتر ممکن است. نتوانند دقیقاً آنچه را که احساس می کنند توصیف کنند. اگرچه گاهی اوقات آنها می گویند که قلب آنها به سرعت “بوق می زند”.

تپش قلب کودکان

اگر کودک شما بدون هیچ علائم دیگری دچار تپش قلب می شود. باید از زمان وقوع تپش قلب و اینکه تحت چه شرایطی اتفاق افتاده یادداشتی ثبت کنید. سپس در یک معاینه منظم با متخصص اطفال صحبت کنید. اگر تپش قلب اغلب اتفاق می افتد و نگران هستید. با پزشک خود تماس بگیرید یا یک قرار ملاقات بگذارید تا موضوع را بررسی کنید.

اگر بتوانید هنگام تپش قلب با گرفتن نبض یا لمس مستقیم قفسه سینه، ضربان قلب کودک خود را بررسی کنید خیلی خوب است. این اطلاعات برای پزشک شما مفید خواهد بود. در مورد چگونگی بررسی ضربان قلب فرزند خود از پزشک متخصص اطفال خود توضیح بخواهید.

همچنین ممکن است پزشک کودک، شما را به یک متخصص قلب کودکان ،پزشکی متخصص در زمینه مشکلات قلبی در کودکان ارجاع دهد. وی ارزیابی کاملی از سلامتی کودک شما از جمله گرفتن سابقه پزشکی و انجام معاینه انجام می دهد. او ممکن است آزمایش های قلب مانند نوار قلب در کودکان ،اکوکاردیوگرام ، تست استرس (روی دوچرخه یا تردمیل) یا به ندرت کاتتریزاسیون قلب را تجویز کند.

تشخیص اندوکاردیت عفونی در کودکان

همچنین ممکن است کودک شما مجبور به استفاده از هولتر مانیتورینگ باشد . که ریتم قلب را طی 24 ساعت ضبط می کند. نوع دیگری از مانیتورهایی که ممکن است. پزشک برای کودک شما استفاده کند. ضبط کننده حلقه است که به مدت یک ماه استفاده می شود .اما فقط کودک باید در هنگام تپش قلب دکمه ای را که روی دستگاه ضبط قرار دارد فشار دهد.

بر اساس نتایج این آزمایشات، متخصص قلب و عروق اطفال شما تشخیص می دهد . که کودک شما آریتمی دارد یا خیر.( آریتمی یک ضربان قلب نامنظم است که به دلیل مشکل در سیستم الکتریکی داخلی قلب ایجاد می شود)

اگر خانواده شما سابقه ناهنجاری های قلبی شناخته شده یا مرگ غیرقابل توجیه قبل از 50 سالگی را دارند. (از جمله سندرم مرگ ناگهانی نوزاد) حتماً به پزشک خود بگویید.

تشخیص تپش قلب در کودکان

تشخیص بیماری تپش قلب برای کوکان

شرح حال کامل و معاینه فیزیکی دقیق برای یافتن علت تپش قلب مفید است. اگر کودک همراه با ضربان قلب غش کند. این ممکن است نشان دهنده یک مشکل خطرناک تر ریتم قلب باشد و باید فوراً توسط پزشک ارزیابی شود.

در بیشتر کودکان مبتلا به تپش قلب ساختمان قلب در معاینه طبیعی است. اگر معاینه آنها طبیعی نباشد. بیمار ممکن است از نظر ساختاری، قلبی داشته باشد . که ممکن است باعث تپش قلب شود (به عنوان مثال، کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک).

معاینه بدنی همچنین ممکن است . سرنخی از عملکرد قلب را نشان دهد، که ممکن است به شدت با تپش قلب مرتبط باشد.

برای تشخیص مشکل، ثبت ریتم قلب در حالی که بیمار تپش قلب دارد، لازم است. الکتروکاردیوگرام (نوار قلب) در حین مراجعه به مطب ممکن است . اختلال ریتم را نشان ندهد اما به حذف علل ساختاری ایجاد تپش قلب کمک می کند.

مانیتورهای قابل حمل که ریتم قلب خارج از بیمارستان را ضبط می کنند. (مانیتور هولتر) معمولاً بیشترین کمک را برای تشخیص ریتم دارند.اگر علائم در حین ورزش اتفاق بیفتد. ممکن است یک آزمایش ورزشی برای تشخیص بیماری مفید باشد.

چه زمانی پزشک تپش قلب را نگران کننده تشخیص می دهد؟

پزشک کودکان شما عواملی مانند فراوانی و شدت تپش قلب و سابقه پزشکی کودک شما را در نظر می گیرد. در اکثر موارد، هیچ درمانی برای تپش قلب لازم نیست. پزشک شما ممکن است. توصیه های کلی مانند کاهش مصرف نوشیدنی های کافئین دار یا افزایش مصرف مایع را ارائه دهد.

نوار قلب

درمان تپش قلب در کودکان

در موارد نادری که یک بیماری قلبی اساسی پیدا شود. یک گزینه درمانی شامل داروها است. گزینه دیگر سوزاندن مسیر غیر طبیعی است. در روش کاتتریزاسیون و با استفاده از گرما یا سرما راهی برای جستجوی مسیر الکتریکی غیر طبیعی در قلب پیدا می کنند. به ندرت، کودکان مبتلا به تپش قلب به ضربان ساز یا دفیبریلاتور قابل کاشت نیاز دارند.

با این حال، فقط تعداد بسیار کمی از کودکان با تپش قلب به این نوع درمان ها نیاز دارند . اکثریت عمده این کودکان با درمان خود کاملا خوب می شوند.

اگر فرزندم دچار تپش قلب شود باید چه کاری انجام دهم؟

مهمترین نکته این است که وحشت نکنید. اولین و مهمترین عمل قبل از هر اقدامی این است که کودک شما چگونه این تپش قلب را تجربه می کند؟

اگر فرزند شما بد حال است و یا تپش قلب قطع نمی شود، که بسیار نادر اتفاق می افتد. سریعاً به دنبال مراقبت پزشکی باشید . فوراً با اورژانس تماس بگیرید و کمک های اولیه جهت احیاء بچه را شروع کنید.

اگر ضربان قلب، به طور غیرطبیعی خیلی سریع باشد، یعنی بیش از 180 ضربان در دقیقه( که این تعداد خیلی سریع است)؛ فرزندتان را به نزدیکترین اورژانس بیمارستانی ببرید.

شما باید در مورد زمان تپش قلب و در چه شرایطی گزارش ثبت کنید . در این مورد با پزشک کودکان خود صحبت کنید. اگر بتوانید هنگام وقوع تپش قلب با گرفتن نبض یا لمس مستقیم قفسه سینه، ضربان قلب کودک خود را بررسی کنید. این اطلاعات برای پزشک شما مفید خواهد بود.

اگر خانواده شما سابقه ناهنجاری های قلبی شناخته شده یا مرگ غیرقابل توجیه قبل از 50 سالگی را دارند. (از جمله سندرم مرگ ناگهانی نوزاد) حتماً به پزشک خود بگویید.

دکتر سعید بیطرفان فوق تخصص قلب اطفال و جنین و فوق تخصص اکوی قلب جنین

جهت مطالعه بیشتر پیشنهاد می کنم به مقالات زیر مراجعه بفرمایید.

https://www.cincinnatichildrens.org/health/p/palpitation

https://www.chop.edu/conditions-diseases/heart-palpitations

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2 روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر سدنا دوشنبه ۱ آبان ۲( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 38 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    پسرم ۷ سالشه پارسال برای چکاب بردمش پیش دکتر ابراهیمی متخصص قلب کودکان در شهر خودمون ایشون بعد از اکو و نوار قلب گفتن ک پسرم پرولابس داره و درجه اش هم mild هست و یه سوراخی در دهلیز داره موقعی ک سرفه میکنه مشخص میشه هیچ دارویی ننوشتن ولی پسرم اکثر اوقات قلبش تند میزنه و تپش قلب داره وزن گیریش هم خوب نبست و خیلی لاغر شده ب نظر شما من الان چیکار کنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان دوشنبه ۱ آبان ۲( 5 ماه پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      لطفاً گزارش اکوی فرزندتان را ارسال بفرمایید تا نظرم را عرض کنم 

  • تصویر کاربر مهناز چهارشنبه ۱۹ مهر ۲( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 64 مشاهده پرسش
    سلام دختر۲سال و نه ماهه دارم چندروز پیش سرماخورده و پیش متخصص اطفال که بردمش گفت باید توسط پزشک قلب اطفال معاینه بشه چون ضربان قلبش سریعه.خیلی نگرانم اما حالا که حالش خوب شده و ضربان قلبشو بازمان سنج چک میکنم بین۱۱۰ تا۱۱۶بار در دقیقه است.ایا جای نگرانی هست؟چون متخصص اطفال گفتن ممکنه شلی دریچه باشه و چون بستگانمون داشتن خیلی نگرانم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان چهارشنبه ۱۹ مهر ۲( 5 ماه پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      بهتر است ویزیت قلب اطفال انجام شود 

  • تصویر کاربر شهاب جمعه ۱۴ مهر ۲( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 37 مشاهده پرسش
    سلام وقت به خیر .پسر ۱۲ ساله من یکماه پیش وقتی مسافرت بودیم یهوو احساس تپش قلب شدید داشت و دچار اسهال و استفراغ شده که مطمینم ویروسی بود .ولی بعد از اون مسیله چند بار دچار تپش میشه و میگه که احساس سنگینی معده دارم در حالیکه سابقه بیماری معده و تپش نداشته باید چکار گنم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان جمعه ۱۴ مهر ۲( 5 ماه پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      ویزیت فوق تخصص قلب کودکان نیاز دارد

  • تصویر کاربر رسایی دوشنبه ۳ مهر ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 122 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر بیطرفان وقت بخیر، تنگی خفیف دریچه ریوی نوزاد(پی جی ۳۰ دوماه بعد ۲۷ شده) اگر در اکوها رو به بهبود باشه و پی جی کمتر بشه امکان داره باز بدتر بشه؟ یا روند بهبودی ادامه داره کم کم؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان دوشنبه ۳ مهر ۲( 6 ماه پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      اغلب سیر رو به بهبودی پیش می رود ولی همیشگی نیست 

      پیشنهاد می کنم این مقاله را مطالعه بفرمایید اگر سوالی بود پاسخگو هستم

      تنگی دریچه و عروق ریوی در کودکان را بشناسید

  • تصویر کاربر هادی دوشنبه ۶ شهریور ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 75 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من 15 سالم هست و چند روزی هست که سمت چپ سینم درد دارد
    و خیلی نگرانم کرده و در خانواده ماهم هیچکس مشکل قلبی ندارن به نظرتون آقای دکتر مشکل قلبی هست یا مشکل قلبی نیست ممنون میشم جواب بدین🙏
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان دوشنبه ۶ شهریور ۲( 6 ماه پیش)

      سلام و عرض ادب

      باتوجه به شرح حالی که فرمودید احتمال کمی برای مشکل قلبی وجود دارد . پیشنهاد می کنم به  یک متخصص اطفال مراجعه کنید اگر  شک به مشکل قلبی داشتند ویزیت قلب اطفال لازم است.

      پیشنهاد می کنم . این مقالات رو مطالعه بفرمایید . اگر سوالی بود پاسخگو هستم.

      درد قفسه سینه در کودکان و نوجوانان

      علائم بیماری قلبی در کودکان چگونه است؟

  • تصویر کاربر معصومه چهارشنبه ۲۵ مرداد ۲( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 142 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید دخترم ۵سالشه .وقتی دستمو میزارم روی سینس ضربان قلبشو واضح حس میکنم ایا طبیعیه ؟؟چون بطور مداوم و همیشه حس میکنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان چهارشنبه ۲۵ مرداد ۲( 7 ماه پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      پیشنهاد می کنم فرزندتان توسط متخصص اطفال ویزیت شود اگر شک به مشکل قلبی داشتند ویزیت قلب اطفال لازم است 

  • تصویر کاربر معصومه چهارشنبه ۲۵ مرداد ۲( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 122 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید دخترم ۵سالشه .وقتی دستمو میزارم روی سینس ضربان قلبشو واضح حس میکنم ایا طبیعیه ؟؟چون بطور مداوم و همیشه حس میکنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان چهارشنبه ۲۵ مرداد ۲( 7 ماه پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      پیشنهاد می کنم فرزندتان توسط متخصص اطفال ویزیت شود اگر شک به مشکل قلبی داشتند ویزیت قلب اطفال لازم است 

  • تصویر کاربر بهبود یکشنبه ۲۲ مرداد ۲( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 62 مشاهده پرسش
    سلام پسرم پنج سالشه آریتمی قلبی داره دوسال پیش در بیمارستان شهید رجایی تهران توسط دکتر محمد دلیلی عمل شد ولی متأسفانه بخاطر بیهوشی اون لکه دیده نشد که لیزر بشه و دکتر دستور دادند تا دوسال دارو مصرف کنه وقرص فلوکانئید وپروپرانول در دوازده ساعت استفاده می کنند ولی متأسفانه یه هفته میشه دوباره احساس می کنم ضربانش نا منظمه الان نمیدونم چکار کنم ممنون میشم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان یکشنبه ۲۲ مرداد ۲( 7 ماه پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      بهترین کار این است که مراجعه به پزشک معالج داشته باشید 

  • تصویر کاربر بهبود یکشنبه ۲۲ مرداد ۲( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 53 مشاهده پرسش
    سلام پسرم پنج سالشه آریتمی قلبی داره دوسال پیش در بیمارستان شهید رجایی تهران توسط دکتر محمد دلیلی عمل شد ولی متأسفانه بخاطر بیهوشی اون لکه دیده نشد که لیزر بشه و دکتر دستور دادند تا دوسال دارو مصرف کنه وقرص فلوکانئید وپروپرانول در دوازده ساعت استفاده می کنند ولی متأسفانه یه هفته میشه دوباره احساس می کنم ضربانش نا منظمه الان نمیدونم چکار کنم ممنون میشم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان یکشنبه ۲۲ مرداد ۲( 7 ماه پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      بهترین کار این است که مراجعه به پزشک معالج داشته باشید 

  • تصویر کاربر بهبود یکشنبه ۲۲ مرداد ۲( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 47 مشاهده پرسش
    سلام پسرم پنج سالشه آریتمی قلبی داره دوسال پیش در بیمارستان شهید رجایی تهران توسط دکتر محمد دلیلی عمل شد ولی متأسفانه بخاطر بیهوشی اون لکه دیده نشد که لیزر بشه و دکتر دستور دادند تا دوسال دارو مصرف کنه وقرص فلوکانئید وپروپرانول در دوازده ساعت استفاده می کنند ولی متأسفانه یه هفته میشه دوباره احساس می کنم ضربانش نا منظمه الان نمیدونم چکار کنم ممنون میشم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان یکشنبه ۲۲ مرداد ۲( 7 ماه پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      بهترین کار این است که مراجعه به پزشک معالج داشته باشید 

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

تهران، پاسداران، بین بوستان نهم و دهم، ساختمان بوستان، پلاک ۲۹۷، طبقه دوم، واحد ۳۶

ساعات کار مطب

شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۴ الی۱۶

شماره تماس

۰۲۱-۲۲۷۹۲۶9۴ - ۰۲۱-۲۲۷۹۲481

پرسش از دکتر