برای تعیین وقت تماس بگیرید : 021-22792481
علائم بیماری قلبی در کودکان

انواع بیماری قلبی در کودکان چگونه است؟

انواع بیماری قلبی در کودکان بسیار متنوع هستند. خوشبختانه به لطف پیشرفت در زمینه تکنولوژی و پزشکی بسیاری از کودکان مبتلا به بیماری قلبی زندگی کامل و فعالی خواهند داشت. در این مقاله به بیان انواع بیماری قلبی در کودکان پرداخته شده است.

انواع بیماری قلبی در کودکان

انواع بیماری قلبی در کودکان تنوع بسیاری دارند. گاهی هرگز گمان نمی کنند بیماری در کار باشد ولی اغلب  در معاینات معمول پزشکی به این بیماری ها مشکوک می شوند؛ که با ادامه پیگیری ها و بررسی های دقیق منجر به کشف بیماری می شود. اگرچه این موارد نادر هستند ولی گاهی در اثر عدم تشخیص به موقع، باعث مشکلات غیر قابل جبران در مراحل بعدی زندگی می شود.

newborn-in-ICU

بیماری قلبی مادرزادی

مشکلات قلبی مادرزادی (CHD)  یکی از انواع بیماری قلبی کودکان هستند که نوزاد به همراه آن متولد می شوند. این بیماری ها معمولا در اثر نقص های قلبی موجود در هنگام تولد بروز می دهند.

حتی در ایالات متحده امریکا 1 درصد نوزادان به بیماری قلبی مادرزادی ابتلا دارند. بیماری های قلبی مادرزادی که کودکان را تحت تاثیر قرار می دهند شامل موارد زیر هستند:

1- اختلالات دریچه ای قلب 

اختلالاتی مانند تنگی دریچه آئورت که جریان خون را محدود می کند، در این دسته از بیماری های قلبی کودکان طبقه بندی می شوند.

2- سندروم قلب چپ هایپوپلاستیک (HLHS)

در این بیماری مادرزادی قلب، سمت چپ قلب به صورت کامل تشکیل نشده است.

3- نقص دیواره قلب

این بیماری معمولا به صورت سوراخ هایی در دیواره بین حفرات یا عروق اصلی به وجود می آیند که عبارتند از:

  • نقص های دیواره بین بطنی
  • نقص های دیواره بین دهلیزی
  • بیماری مجرای شریانی باز (PDA) 
 

4- تترالوژی فالوت 

این بیماری ترکیبی از 4 نوع نقش در قلب کودک می باشد که عبارتند از:

  • وجود سوراخ در دیواره بین بطنی
  • ضخیم شدن سمت راست قلب
  • قرار گرفتن آئورت در جای نامناسب
  • تنگ شدن مجرای بین شریان ریوی و بطن راست
 

انواع بیماری قلبی در کودکان می توانند اثرات بلند مدتی بر سلامت کودک داشته باشند. این نقص ها معمولا با جراحی، فرایند های کاتتری، مصرف دارو و در موارد شدید با پیوند قلب درمان می شوند. برخی کودکان به درمان و پایش مادام العمر نیاز خواهند داشت.

بیماری قلبی کودکان

تصلب شرایین ( آترواسکلروزیس )

از انواع بیماری قلبی در کودکان مشکل قلبی خاصی بنام آترواسکلروزیس است که برای توصیف تجمع چربی و پلاک های سرشار از کلسترول در داخل شریان ها به کار می رود. با افزایش مقدار تجمع چربی ها، شریان ها سفت و تنگ شده و خطر بروز حملات قلبی و لخته های خونی بیشتر می شود.

بروز آترواسکلروزیس معمولا چندین سال به طول می انجامد. البته ابتلای کودکان یا نوجوانان به آن شایع نیست. با این حال، چاقی، دیابت، فشار خون بالا و دیگر مشکلات سلامتی، کودکان را در معرض خطر ابتلا قرار می دهند.

پزشکان به کودکان دارای سابقه خانوادگی ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت، چاقی یا اضافه وزن توصیه می کنند، از نظر فشار خون بالا و کلسترول بالا در طول عمر خود پایش شوند.

درمان آترواسکلروزیس معمولا شامل ایجاد تغییر در سبک زندگی همچون افزایش فعالیت فیزیکی و اصلاحات تغذیه ای می باشد.

Atherosclerosis

آریتمی ها

مشکلات قلبی گاهی فقط در ریتم ضربان قلب خود را نشان می دهد. آریتمی یک ضربان قلب غیر طبیعی است که می تواند سبب کاهش عملکرد مناسب قلب شود. انواع مختلفی از آریتمی می توانند در کودکان بروز دهند که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ضربان قلب سریع (تاکی کاردی) که رایج ترین نوع آن تاکی کاردی فوق بطنی است که در کودکان یافت می شود.
  • ضربان قلب کند (برادی کاردی)
  • سندرم QT طولانی (LQTS)
  • سندرم ولف پارکینسون وایت
 

علائم آریتمی در کودکان

موارد زیر از نمونه های علائم آریتمی هستند:

  • ضعف
  • خستگی
  • گیجی
  • غش کردن
  • مشکل در تغذیه

درمان ها به نوع آریتمی و نحوه تاثیرگذاری آن بر کودک بستگی دارد.

آریتمی در کودکان

بیماری کاوازاکی

مشکل قلبی اکتسابی بنام بیماری کاوازاکی یک بیماری نادر قلبی در کودکان است. این بیماری می تواند سبب بروز التهاب در عروق خونی دست ها، پا ها، دهان، لب ها و گلو شود.

علاوه بر این موارد، کاوازاکی سبب بروز تب و تورم در گره های لنفی نیز می شود. محققان تاکنون از علت بروز این بیماری اطلاع نیافته اند. به گفته انجمن قلب آمریکا (AHA) این بیماری یکی از عوامل اصلی بروز مشکلات قلبی در یک چهارم کودکان است. اغلب کودکان مبتلا، سنی کمتر از 5 سال دارند.

با اینکه درمان این بیماری قلبی در کودکان به گستردگی آن بستگی دارد؛ اما اغلب شامل تزریق وریدی گاما گلوبولین یا آسپرین می شود. کورتیکوستروئید ها گاهی اوقات می توانند از بروز عوارض آتی پیشگیری کنند.

کودکانی که از این بیماری رنج می برند. اغلب به صورت مادام العمر باید به صورت منظم به پزشک مراجعه کرده و سلامت قلب آن ها پایش شود.

kawasaki

سوفل قلبی یا مور مور

علائم بیماری قلبی در کودکان گاهی خود را با یک صدای اضافی قلبی نشان می دهد. مور مور قلب صدایی است که هنگام عبور خون از حفرات، دریچه ها یا عروق خونی مجاور قلب شنیده می شود. با اینکه این پدیده اغلب بی خطر است؛ اما در برخی موارد می تواند بیانگر وجود یک مشکل زمینه ای در سیستم قلبی عروقی بدن طفل باشد. مور مور قلب می تواند در اثر بیماری های مادرزادی قلب، تب یا کم خونی به وجود آید.

در صورتی که پزشک صدای غیر طبیعی مور مور قلب را در یک کودک بشنود، برای اطمینان از سلامت قلب او نسبت به انجام آزمایش های تشخیصی بیشتری اقدام می کند. در حالی که مور مور های قلبی بی خطر اغلب به صورت خود به خودی برطرف می شوند اما برخی در اثر یک مشکل قلبی به وجود آمده و امکان دارد نیازمند درمان های بیشتری باشند.

مطب دکتر سعید بیطرفان

علائم بیماری قلبی در کودکان را بشناسید

پریکاردیت

این مشکل قلبی هنگامی بروز می دهد. که غشای نازک دور قلب (پریکارد) دچار التهاب یا عفونت شود. در این بیماری، مقدار مایع بین دو جداره این غشا افزایش یافته و توانایی قلب در پمپاژ مناسب خون را مختل می کند.

پریکاردیت می تواند پس از جراحی ترمیمی بیماری های مادرزادی قلب یا در اثر مواردی همچون نمونه های زیر بروز دهد:

  • عفونت های باکتریایی
  • آسیب های فیزیکی به قفسه سینه
  • اختلالات بافت پیوندی همچون لوپوس
 

توجه: درمان پریکاردیت به شدت بیماری، سن کودک و سلامت کلی بدن او بستگی دارد.

بیماری روماتیسم قلبی

مشکلات قلبی در کودکان که بدنبال ابتلا به باکتری استرپتوکوک (عامل گلودرد چرکی) بدون درمان رها شده ایجاد می شود . تب ناشی از آن می تواند به بروز بیماری روماتیسم قلبی منجر شود. این بیماری می تواند خطرناک بوده و با ملتهب کردن عضله قلب (میوکاردیت) آسیبی دائمی به دریچه ها و عضله قلب برساند.

با اینکه تب روماتیسمی معمولا در کودکان 5 تا 15 ساله بروز می دهد، اما علائم بیماری روماتیسم قلبی تا 10 الی 20 سال پس از آن پدیدار نمی شوند. امروزه وجود تب روماتیسمی و عوارض بیماری روماتیسم قلبی چندان رایج نیست.

با درمان به موقع گلو درد چرکی به وسیله دارو های آنتی بیوتیک می توان از بروز این بیماری جلوگیری کرد.

انواع بیماری قلبی در کودکان

عفونت های ویروسی

مشکلات قلبی در کودکان گاه بدنبال بیمار ی ویروسی بروز می کند. ویروس ها علاوه بر ایحاد بیماری های تنفسی یا آنفلوآنزا می توانند بر سلامت قلب نیز تاثیر گذار باشند. عفونت های ویروسی می توانند سبب میوکاردیت شده و توانایی قلب در پمپاژ مناسب خون به کل بدن را تحت تاثیر قرار دهند.

عفونت های ویروسی قلب نادر بوده و می توانند علائم اندکی از خود بروز دهند. علائم در هنگام بروز مشابه با علائم یک آنفلوآنزا بوده و از جمله آن ها می توان خستگی، تنگی نفس و درد قفسه سینه را نام برد. درمان این بیماری شامل مصرف دارو و درمان هایی برای رفع علائم میوکاردیت است.

جهت مطالعه بیشتر می توانید از این مقالات استفاده کنید.

https://www.healthline.com/health/heart-disease/in-children

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/congenital-heart-defects-children/symptoms-causes/syc-20350074

دکتر سعید بیطرفان متخصص قلب کودکان

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2 روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر محموداکبری چهارشنبه ۲۳ شهریور ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 185 مشاهده پرسش
    همسرم الان ۳۱هفته بارداری که ماروبه سونوگرافی فرستادن براوزن جنین که وزنش ۱۶۷۵گرم بودبعددکترسونوگرافی درحین کارمتوجه میشن که جنین قلبش نامنظم میزنه ماروبه دکترقلب اکوفرستادن گفتن بطن چپ قلبش رشدنکرده درسوراخ بزرگ هم داره درصورتی که ما۱۸هفته پیش دکترسونوگرافی آناملی رفتیم طبق برگه سونوگرافی گفتن قلب سالم وبه روتشخیص درست ندادن الان ما موندیم بابارداری۳۱هفته و این بیماری چیکار کنیم خواهش میکنم ماروراهنمایی کنیدجنین روسقط کنیم یااحتمال زنده موندنش هست ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان چهارشنبه ۲۳ شهریور ۱( 1 سال پیش)

      با سلام و عرض ادب

      لطفاً گزارش اکوی فرزندتان را ارسال بفرمایید تا نظرم را عرض کنم 

  • تصویر کاربر سمیه شنبه ۲۲ مرداد ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 181 مشاهده پرسش
    سلام من 37هفته بودم زایمان کردم ریه اش کامل تشکیل نشده بوده آمپول بهش زدن حالاپسرم بستری کردن میگن. تپش قلبش نوزادباید30تا60باشه بچه من 73هست من بایدچکارکنم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان شنبه ۲۲ مرداد ۱( 1 سال پیش)

      با سلام و عرض ادب

      وقتی نوزادی بستری باشد تحت نظر فوق تخصص قلب کودکان و فوق تخصص نوزادان درمان خواهد شد سوالات خود را از پزشکان معالج بپرسید زیرا ایشان بیشتر در جریان مشکل قلبی فرزندتان هستند

  • تصویر کاربر بهمن شنبه ۲۵ تیر ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 285 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    پسرم 4ساله هست و از بدو تولد مشکل سوراخ vsdداشت 2تا از سوراخ‌ها بسته شد ولی یکی از سوراخ‌ها ک نزدیک به دریچه آئورت بود بسته نشد و الان دچار افتادگی دریچه آئورت شده که این دریچه به داخل سوراخ سر خورده است و در ضمن خونی ک برمیگردد کم هست و دکتر گفت ممکنه تا یکی دو سال آینده نیاز به عمل باز دارد میخواستم بپرسم که آیا ممکنه هیچ وقت عمل جراحی نیاز نداشته باشد و اینکه آیا افتادگی دریچه آئورت خطرناک هست
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان پنجشنبه ۲۳ تیر ۱( 1 سال پیش)

      با سلام و عرض ادب

      باتوجه به شرح حال که فرمودید خیلی بعید است نیاز به جراحی پیدا نکند درشکل پیشرفته نارسایی و مشکل دریچه آئورت خطرتاک است

      پیشنهاد می کنم این مقالات رو مطالعه بفرمایید اگر سوالی بود پاسخگو هستم.

      آیا سوراخ قلب کودکان VSD خطرناک است؟ 

      درمان سوراخ قلب اطفال وی اس دی VSD 

      علائم بیماری قلبی در کودکان چگونه است؟

    2. تصویر کاربر بهمن شنبه ۲۵ تیر ۱( 1 سال پیش)
      سلام وقت بخیر مجدد
      سوالی که داشتم در این سن کم پیشرفت این مشکل قلبی چقدر است آخه مشکل افتادگی دریچه آئورت پسرم در حال حاضر خیلی کم هست و آیا ضعیف بودن بدنش و وزن نگرفتنش بخاطر این مشکل هست یا اینکه ربطی ندارد زیرا وزنش 12کیلو و نیم هست
      با تشکر
    3. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان شنبه ۲۵ تیر ۱( 1 سال پیش)

      با سلام

      با توجه به شرایط بیمار، پزشک معالج تصمیم می‌گیرد که آیا جراحی اولویت دارد یا صبر کند تا در زمان مناسب بیمار عمل بشود این مسئله را پزشک معالج فرزندتان مشخص میکند

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر Majid جمعه ۲۷ خرداد ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 164 مشاهده پرسش
    سلام به خاطر تشخیص صدای اضافه در قلب فرزندم که 3سال داره به فوق تخصص قلب کودکان مراجعه کردم که تشخیصشون وجود pfo و tiny pda بود. و اعلام کردن مشکلی نیست و دوسال دیگه مجدد بچه رو چکاپ کنیم.
    ولی خیلی جاها توی اینترنت گفتن خطرناک هست.
    لطفاً راهنمایی کنید
    سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان جمعه ۲۷ خرداد ۱( 1 سال پیش)

      با سلام

      چیزه خطرناکی نیست نگران نباشید

  • تصویر کاربر مامان سه شنبه ۱۰ خرداد ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 557 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر بچه من یکسال و هشت ماه هستش موقعه ای که گریه میکنه صداش قطع میشه بعدی از چند ثانیه صداش درمیاد علتش چیه مثلا ریسه بهش میگن یه بار افتاد صداش قط شد و کامل از حال رفت و کبود شد علتش چی میتونه باشه بردیمش از سرش سیتی اسکن و عکس گرفتیم چیزی نبود ممکنه راهنمایی کنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان سه شنبه ۱۰ خرداد ۱( 1 سال پیش)

      با سلام و عرض ادب

      با توجه به شرح حالی که فرمودید بیشتر به ریسه رفتن میخورد ولی در این موارد ابتدا باید از نظر مسائل عصبی مثل تشنج بررسی شود پیشنهاد می کنم توسط یک فوق تخصص اعصاب اطفال ویزیت شود و همچنین باید از نظر مشکلات قلبی توسط فوق تخصص قلب کودکان بررسی بشود اگر در این دو مورد مشکلی مشاهده نشد همان ریسه رفتن ساده است که با بزرگ شدن بچه خود به خود بهبود پیدا میکند

      پیشنهاد می کنم این مقالات رو مطالعه بفرمایید اگر سوالی بود پاسخگو هستم 

      سیانوز قلبی در کودکان

      علائم بیماری قلبی در کودکان را بشناسید.

  • تصویر کاربر سمیه شنبه ۷ خرداد ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 253 مشاهده پرسش
    سلام. من یک دختر ۵ ساله دارم. اتفاقی گوشی دستگاه فشار را روی قلبش گذاشتم.چند بار سریع می زند،بعد یک مکثی می کند و دوباره سریع می زند.میخواستم بپرسم آیا طبیعی است یا خیر؟ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان شنبه ۷ خرداد ۱( 1 سال پیش)

      با سلام و عرض ادب

      پیشنهادمیکنم فرزندتان توسط یک پزشک  معاینه شود در صورت شک به مشکل قلبی توسط یک فوق تخصص قلب کودکان ویزیت شود

  • تصویر کاربر رز دوشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 222 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید دختر 7 ساله ای دارم که اظهار می‌کند دراثر دویدن تند دچار درد قفسه سینه می‌شود که با استراحت خوب می شود درحالیکه در مدرسه بوده وماسک هم روی صورتش داشته میخواستم بپرسم مشکل قلبی است یا مربوط به استفاده از ماسک است با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان دوشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱( 1 سال پیش)

      سلام و عرض ادب

      باتوجه به شرح حالی که فرمودید احتمال کمی برای مشکل قلبی وجود دارد . پیشنهاد می کنم به  یک متخصص اطفال مراجعه کنید اگر شک به مشکل قلبی داشتند ویزیت قلب اطفال لازم است.

      پیشنهاد می کنم این مقالات رو مطالعه بفرمایید اگر سوالی بود پاسخگو هستم

      درد قفسه سینه در کودکان و نوجوانان 

      علائم بیماری قلبی در کودکان چگونه است؟

  • تصویر کاربر باران چهارشنبه ۲۴ فروردین ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 145 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشیدمن یه دختر۴ساله دارم که ازروزبه دنیاآمدنش ناراحتی قلبی داشت الان دکترامیگن عملش سخته و۱۰ساعت طول می‌کشه قبول دارنمیشن عملش کنن
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان چهارشنبه ۲۴ فروردین ۱( 2 سال پیش)

      با سلام و عرض ادب

      لطفاً گزارش اکوی قلب فرزندتان را ارسال بفرمایید تا نظرم را عرض کنم

  • تصویر کاربر نازنین دوشنبه ۲۲ فروردین ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 229 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید دخترم افتادگی دریچه قلب داره.میتونه واکسن کرونا بزنه؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان دوشنبه ۲۲ فروردین ۱( 2 سال پیش)

      با سلام و عرض ادب

      واکسن کرونا در دختر شما منعی ندارد

      پیشنهاد می کنم این مقاله را مطالعه بفرمایید اگر سوالی بود پاسخگو هستم

      افتادگی دریچه میترال در کودکان

  • تصویر کاربر لی یکشنبه ۲۲ اسفند ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 283 مشاهده پرسش
    با سلام مجدد...پیرو سوال ۲۳۰۳.فرموده‌بودین عکس گزارش اکوی دخترم رو ارسال کنم(البته همراه سوال ارسال کردم ولی گویا نرسیده خدمتتون)..
    با سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان یکشنبه ۲۲ اسفند ۰( 2 سال پیش)

      سلام و عرض ادب 

       

      چیز خطرناکی نیست ولی نیاز به پیگیری دارد

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

تهران، پاسداران، بین بوستان نهم و دهم، ساختمان بوستان، پلاک ۲۹۷، طبقه دوم، واحد ۳۶

ساعات کار مطب

شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۴ الی۱۶

شماره تماس

۰۲۱-۲۲۷۹۲۶9۴ - ۰۲۱-۲۲۷۹۲481

پرسش از دکتر