برای تعیین وقت تماس بگیرید : 021-22792481

سندروم کیو تی طولانی (LQT) در کودکان

سندروم کیو تی طولانی (LQT) یک بیماری مادرزادی است که ممکن است در کودکان ایجاد شود و یکی از نگرانی‌های اصلی والدین به شمار می‌آید. در این مقاله به نکات مهمی که والدین باید درباره این بیماری بدانند، پرداخته شده است. در پایان مقاله، می‌توانید سوالات خود را از دکتر سعید بیطرفان، فوق تخصص قلب اطفال، بپرسید و مشاوره رایگان دریافت کنید.

تعریف سندروم کیو تی طولانی LQT چیست؟

سندروم کیو تی طولانی (LQT) یک بیماری است که بر فعالیت الکتریکی طبیعی قلب تأثیر می‌گذارد. اصطلاح کیو تی (QT) به قسمتی از منحنی نوار قلب اشاره دارد که در این سندروم دچار مشکل می‌شود. این بیماری به نام‌های دیگر مانند سندروم جرول و لانگ نیلسن یا سندروم رومانو وارد نیز شناخته می‌شود.

سندروم کیو تی طولانی (LQT) همیشه علائمی ندارد، اما ممکن است به طور ناگهانی آریتمی‌های قلبی (ضربان‌های غیر طبیعی قلب) تهدیدکننده حیات ایجاد کند. افراد مبتلا به این سندروم ممکن است دچار غش یا از حال رفتن شوند. اگر فرزند شما به سندروم کیو تی طولانی (LQT) مبتلا است، مدیریت صحیح آن برای جلوگیری از این ضربان‌های غیر طبیعی کشنده بسیار مهم است.

مطلب مرتبط: نوار قلب در کودکان چه زمانی تجویز می شود؟

سندروم کیو تی طولانی (LQT)

کیو تی طولانی LQT چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک ممکن است قبل از اینکه بیمار علائمی داشته باشد، سندروم کیو تی طولانی LQT را بر روی نوار قلب تشخیص دهد. این یک ردیابی بصری از فعالیت الکتریکی قلب در نوار قلب است.

مطلب مرتبط آریتمی قلب جنین چقدر خطرناک است؟

یک موج الکتریکی نرمال در نوار قلب دارای اشکال زیر است. یک برآمده کوچک به نام موج ” P ” است و پس از آن یک قله بزرگ به نام QRS complex وجود دارد. پس از این قله، برآمدگی دیگری وجود دارد که معمولاً بزرگتر از موج ” P ” به نام موج ” T ” است.

نوار قلب نرمال

هر یک از این تغییرات نشان دهنده اتفاقی است که در قلب می افتد. علاوه بر بررسی هر قسمت ازشکل امواج موجود در نوار قلب، پزشکان فاصله بین آنها را نیز اندازه گیری می کنند. این شامل فاصله بین شروع بخش Q از کمپلکس QRS و موج T است. اگر فاصله بین این موارد به طور مداوم بیشتر از حد انتظار باشد؛ سندروم کیو تی(QT) طولانی تشخیص داده می شود.

سندروم کیو تی(QT) طولانی نگران کننده است؛ زیرا قلب برای تنظیم صحیح ضربان قلب به یک ریتم ثابت و فعالیت الکتریکی نرمال نیاز دارد. در آریتمی های خطرناک قلبی پمپاز خون توسط قلب بطور منظم انجام نمی شود. با این اتفاق، خون غنی از اکسیژن به مغز و بدن پمپ نمی شود.

چه عواملی موجب بروز سندروم کیو تی طولانی (LQT) می‌شوند؟

سندروم کیو تی طولانی LQT می تواند ارثی یا اکتسابی باشد؛ به این معنی که چیزی فراتر از ژنتیک باعث آن می شود.

هفت نوع سندروم کیو تی (QT) طولانی موروثی وجود دارد. شماره آنها LQTS 1 ، LQTS 2 و غیره است. محققان بیش از 15 نوع مختلف جهش ژنتیکی را شناسایی کرده اند که می تواند منجر به سندروم کیو تی(QT) طولانی شود.

سندروم کیو تی(QT) طولانی می تواند ناشی از مصرف برخی داروها باشد. از جمله:

  • ضد آریتمی ها
  • آنتی بیوتیک ها
  • آنتی هیستامین ها
  • داروهای ضد روان پریشی
  • داروهای کاهنده کلسترول
  • داروهای دیابت
  • ادرارآورها

برخی از افراد ممکن است ناخودآگاه این بیماری را به ارث برده باشند؛ اما تا شروع به مصرف دارویی که باعث تشدید آن می شود، دچار علامت نشوند. اگر هر یک از این داروها را برای مدت طولانی مصرف می کنید، پزشک شما ممکن است به طور منظم ریتم قلب شما را با نوار قلبی کنترل کند تا موارد غیرمعمول را بررسی کند.

کیو تی طولانی (LQT) و مقایسه با نوار نرمال

چندین مورد دیگر می تواند باعث سندروم کیو تی طولانی LQT شود؛ به ویژه، مواردی که باعث از دست دادن پتاسیم یا سدیم از جریان خون می شوند. این موارد عبارتند از:

  • اسهال یا استفراغ شدید
  • بی اشتهایی عصبی
  • پرخوری عصبی
  • سوء تغذیه
  • پرکاری تیروئید

عوامل خطرساز سندروم کیو تی طولانی (LQT) کدامند؟

داشتن سابقه خانوادگی باعث سندروم کیو تی طولانی LQT به عنوان یک عامل خطر اصلی برای این بیماری است، اما دانستن این امر دشوار است زیرا همیشه علائم ایجاد نمی کند.

درعوض، برخی ممکن است فقط بگویند یکی از اعضای خانواده شان به طور غیرمنتظره و ناگهانی جان خود را از دست داده و یا در آب غرق شده است. این بیماری ممکن است در زمان شنا کردن رخ دهد.

سایر عوامل خطر این بیماری عبارتند از:

  • مصرف داروهایی که باعث طولانی شدن فاصله QT می شوند.
  • متولد شدن با ناشنوایی کامل یا جزئی
  • داشتن اسهال یا استفراغ شدید
  • داشتن سابقه بیماری هایی مانند بی اشتهایی عصبی، پرخوری عصبی یا برخی از اختلالات تیروئید
  • زنان بیشتر از مردان بهkigu سندروم کیو تی(QT) طولانی مبتلا می شوند.

درمان سندروم کیو تی طولانی (LQT) چییست؟

هیچ درمانی برای سندروم کیو تی طولانی LQT وجود ندارد. در عوض، درمان معمولاً شامل کاهش خطر ابتلا به آریتمی قلب (ضربانهای غیر طبیعی خطرناک) با موارد زیر است:

  • مصرف داروهایی از گروه مسدود کننده های بتا برای کاهش ریتم بیش از حد سریع قلب داده می شود.
  • اجتناب از داروهایی که باعث طولانی شدن فاصله QT می شوند.
  • در صورت داشتن LQTS 3 از دارو های مسدود کننده های کانال سدیم استفاده شود.

در صورت احساس غش یا سایر علائم ریتم غیرطبیعی قلب، پزشک ممکن است درمان تهاجمی تری مانند کاشت پیس میکر(ضربان ساز) یا دفیبریلاتور کاردیوورتر(شوک دهنده قلبی) قابل کاشت را توصیه کند. این دستگاه ها ریتم های غیرطبیعی قلب را تشخیص داده و تصحیح می کنند.

گاهی پزشک برای ترمیم اعصاب الکتریکی قلب که ریتم ها را به اشتباه منتقل می کنند . یک عمل تخلیه یا جراحی را توصیه می کند. 

مطلب مرتبط: درمان تپش قلب در کودکان + علل و علائم

چگونه می‌توانم خطر ایست قلبی را کاهش دهم؟

اگر فرزندتان سندروم کیو تی طولانی (LQT) دارد، چند اقدام می‌توانید انجام دهید تا از ایست ناگهانی قلب جلوگیری کنید. این موارد شامل گزینه‌های زیر می‌شود:

  • تا حد امکان استرس و اضطراب را کاهش دهید. از یوگا یا مدیتیشن استفاده کنید.
  • از ورزش‌های سنگین و برخی از انواع ورزش‌ها، مانند شنا، به ویژه در آب سرد که محرک شناخته شده‌ای برای عوارض سندروم کیو تی (QT) طولانی است، اجتناب کنید.
  • غذاهای غنی از پتاسیم بیشتر بخورید.
  • از صداهای بلند که باعث ایجاد حملات خطرناک آریتمی در LQTS 2 می‌شوند (در صورت داشتن این نوع)، مانند صدای زنگ ساعت بلند یا زنگ تلفن، اجتناب کنید.
  • به دوستان و خانواده نزدیک خود در مورد وضعیت فرزند خود و مواردی که باید مراقب آنها باشید مانند غش یا مشکلات تنفسی بگویید.

طول عمر در سندروم کیو تی طولانی (LQT) چگونه است؟

به گفته منبع معتبر موسسه ملی قلب، ریه و خون آمریکا، تقریباً از هر 7000 نفر 1 نفر سندروم کیو تی(QT) طولانی دارند. ممکن است افراد بیشتری به آن مبتلا باشند و تشخیص داده نشوند. بخاطر همین این امر دقیقاً نمی توان گفت این سندروم  چگونه بر امید به زندگی افراد تأثیر می گذارد.

بیمارانی که تا سن 40 سالگی هیچ گونه غش یا آریتمی قلبی نداشته اند؛ معمولاً در معرض خطر کم عوارض شدید قرار دارند. هرچه تعداد این حملات در فرد بیشتر باشد، بیشتر در معرض آریتمی های تهدید کننده زندگی قرار می گیرند.

اگر سابقه خانوادگی این بیماری یا مرگ ناگهانی غیرقابل توضیح در خانواده دارید، برای گرفتن نوار قلب برای خود و فرزندانتان با پزشک مشورت کنید. این کار به تشخیص هر چیز غیرعادی در ضربان قلب کمک می کند.

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2 روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر انور پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۴( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 16 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر ببخشید نوزادی که ۳۷ هفته‌ به دنیا آمده اکو گرفتیم گفتن رگ بین قلبش بازه به مرور بسته میشه ولی قلبش در اکو مشکلی نداشته نوار قلب گرفتن دکتر میکه کیوتی ضربان قلبش بلنده آیا صحت داره اکو مشکلی نداشته قرص بهش داده ولی مصرفش نکردم ممنون میشم جواب بدین سپاس۸
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان جمعه ۱۹ اردیبهشت ۴( 1 ماه پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      در سندروم کیو تی طولانی اغلب ساختمان قلب مشکل ندارد. 

      پیشنهاد می کنم به  بیمارستان قلب شهید رجایی تهران نزد آقای دکتر خورگامی مراجعه بفرمایید اگر تشخیص ایشان هم همین بود نیاز به بررسی تمام افراد خانواده وجود دارد و شاید نیاز به بررسی ژنتیکی داشته باشد

      پیشنهاد می کنم این مقاله را مطالعه بفرمایید اگر سوالی بود پاسخگو هستم 

      سندروم کیو تی طولانی (LQT) در کودکان

    2. تصویر کاربر انور یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۴( 1 ماه پیش)
      بله ممنونم برای اکو ونوار قلب بردیم پیش دکتر اسدالله تناسان تشخیص ایشون این بود که نوزاد معمولا کیوتی تا ۴۷۰ هم میره نرماله مال پسرم ۴۴۵ بود گفتن هیچ دارویی مصرف نکنه بعد از سه ماهگی دوباره بیارین واسه نوار واکو پسرم الان ۴۰ روزشه و۳۷ هفته به دنیا آمد فقط یک سوال اینکه در دوران بارداری قلبش هیچ مشکلی نداشت چیزی مشخص نبود
    3. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۴( 1 ماه پیش)

      سلام

      عرض کردم نزد آقای دکتر خورگامی مراجعه بفرمایید بیمارستان قلب رجایی تهران ایشون در خصوص مشکلاتی مثل کیو تی طولانی بهترین استاد هستند

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲ شهریور ۳( 9 ماه پیش) تعداد بازدید: 54 مشاهده پرسش
    باسلام .پسر من ۱۱ سالشه و دکترواسشqtطولانی تسخیص دادهqt۴۵۰هستایا این مقدار خطرناکه و نوار قلبی که میفرستم لطفامقدارqtرا میخاستم حساب کنین ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان جمعه ۲ شهریور ۳( 9 ماه پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      عدد کیو تی ایشون 461 هست که برای کودکان لب مرز است و بهتر است پرهیزهای دارویی داشته باشند اگر حملات تپش قلب دارند دارو شروع شود 

      پیشنهاد می کنم این مقاله را مطالعه بفرمایید اگر سوالی بود پاسخگو هستم 

      سندروم کیو تی طولانی (LQT) در کودکان

  • تصویر کاربر شیدا جمعه ۲ شهریور ۳( 9 ماه پیش) تعداد بازدید: 61 مشاهده پرسش
    اقای دکتر پسرم از بدو تولد سوراخ سپتوم بین دهلیزی توی قلبش بود که پر شد ولی کیوتی طولانی دارد
    قرص پروپرانول استفاده میکرد ولی بیحال میشد و شیر نمیخورد قرص را قطع کردم خوب شده
    نوار قلب ازش گرفتم Qt: 145 بود
    خطرناکه؟؟؟
    و درمانش چیه
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان جمعه ۲ شهریور ۳( 9 ماه پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      پیشنهاد می کنم این مقاله را مطالعه بفرمایید اگر سوالی بود پاسخگو هستم 

      سندروم کیو تی طولانی (LQT) در کودکان

  • تصویر کاربر مهران چهارشنبه ۱۳ تیر ۳( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 85 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر عزیز.دخترم ۱۱سالشه ضربان قلب یکدفعه بالای ۲۲۰شد تشخیص psvt دادند و گفتند رگ اضافه باعث این موضوع شده در نوار قلب دوم که گرفتیم عدد Qtcظاهرا نرمال نیست و یه لیست دارو دادند گفتند اینها رو مصرف نکنه .ما اصفهان سکونت داریم خواهش میکنم راهنمایی کنید .آیا Qtcدخترم خطرناکه؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان چهارشنبه ۱۳ تیر ۳( 11 ماه پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      در صورتی که رعایت لیست دارویی که دادن انجام بشه قابل کنترل است اگر رعایت نشود خطرناک است 

      پیشنهاد می کنم این مقاله را مطالعه بفرمایید اگر سوالی بود پاسخگو هستم 

      سندروم کیو تی طولانی LQT کودکان

  • تصویر کاربر سحر دوشنبه ۲۳ مرداد ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 190 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر.
    میدونم موضوعتون درمورد اطفاله. ولی من ۲۸سالمه و با توجه به علائمم، پزشک تشخیص پرولاپس داده،توی نوار قلبم فاصله کیو تی از حد نرمال بیشتره،میشه بفرمایید نگران کننده ست یا خیر؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان دوشنبه ۲۳ مرداد ۲( 1 سال پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      پیشنهاد می کنم این مقالات رو مطالعه بفرمایید 

      سندروم کیو تی طولانی LQT کودکان چیست؟ 

      افتادگی دریچه میترال در کودکان

  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲ تیر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 131 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت اقای دکتر پسر من ۹ سالشه و تشهیص qtطولانی واسش دادند بی زحمت میخاستم از روی نوار قلبی که میفرستم فاصله ی کیوتی رو حساب کنید .وبفرمایید که نرماله یا خیر در ضمن پسرم ایندرال ۴۰ مصرف میکنه .اینکه توی نوار قلب ضربان قلبش منظم نیست وقتی هم نبضشو میگیرم یه چنتایی پشت سر هگ میزنه ولی یه مکثی بینش هست میخاستم ببینم این موضوع له خاطر همون qtطولانیه یا مسله ی دیگه ای .باتشکر از زحماتتون.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان جمعه ۲ تیر ۲( 1 سال پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      طبق این نوار QTcبرابر425است که در محدود نرمال حساب می شود ولی حتماً بررسی بیشتر لازم دارد.

      اگر خیلی نگران هستید. به بیمارستان قلب رجایی تهران مراجعه بفرمایید نزد آقای دکتر خورگامی

      پیشنهاد می کنم این مقالات رو مطالعه بفرمایید اگر سوالی بود پاسخگو هستم 

      سندروم کیو تی طولانی LQT کودکان چیست؟ 

      علائم بیماری قلبی در کودکان را بشناسید.

  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۷ خرداد ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 227 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت اقای دکتر.من پسرم ۹ سالشه و سندروم کیوتی طولانی داره حدود ۳ سالی هست که قرص پرامرانول ۲۰ روزی ۲ عدد مصرف میکند .جدیدا لوزه هاش بزرگ شده و دکتر متخصص گوش و حلق وبینی گفتند که باید جراحی کند من خیلی نگرانم که بیهوشی و داروهای بیهوشی خطری برای بچم نداره؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان شنبه ۲۷ خرداد ۲( 2 سال پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      حتما نیاز است قبل از هر اقدامی پزشک بیهوشی فرزندتان در جریان مشکل فرزندتان قرار بگیرد. داروهای بی خطری برای اقدامات بی‌هوشی وجود دارد که با رعایت آن مشکل برای بیمار ایجاد نمی شود. 

      پیشنهاد می کنم این مقالات رو مطالعه بفرمایید اگر سوالی بود پاسخگو هستم. 

      سندروم کیو تی طولانی LQT کودکان چیست؟ 

      علائم بیماری قلبی در کودکان را بشناسید.

  • تصویر کاربر شهرام جمعه ۱۲ خرداد ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 142 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر آقای دکتر پسرمن حدود ۶ ماه پیش که ۶ سالش هست یه دفعه ازهوش رفت وبه کمارفتن اخیرا دربیمارستان شهید رجایی تشخیص کیوتی دادن برای درمانش چه اقداماتی بایستی انجام بدیم؟ باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان جمعه ۱۲ خرداد ۲( 2 سال پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      پیشنهاد می کنم این مقالات رو مطالعه بفرمایید اگر سوالی بود پاسخگو هستم. 

      سندروم کیو تی طولانی LQT کودکان چیست؟ 

      علائم بیماری قلبی در کودکان را بشناسید.

  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۲۸ دی ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 189 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر من پسرم ، ۱۱ ماهه هستش از نوزادی دکتر قلب بردم آکوی قلب انجام داده با نوار قلب گفته که کیوت قلبش بالاست حتی نوار قلب بیست و چهار ساعتی هم انجام دادیم براش بازم بالا بود امروز که رفتم پیش دکتر جواب های بیست و چهار ساعت و نگاه کرد گفت بالاست یه ذره منو با کیوت آشنا کرد الان خیلی نگران پسرم هستم از اون موقع آمدم همش دارم گریه میکنم ازتون خواهش میکنم اگه درمانی هست بهم بگین ممنونتم 🙏🙏🙏🙏
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان چهارشنبه ۲۸ دی ۱( 2 سال پیش)

      سلام و عرض ادب

      پیشنهاد می کنم . این مقالات رو مطالعه بفرمایید . اگر سوالی بود پاسخگو هستم.

      سندروم کیو تی طولانی LQT کودکان چیست؟ 

      علائم بیماری قلبی در کودکان را بشناسید.

  • تصویر کاربر ماهد سه شنبه ۸ آذر ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 242 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشی اغای دکتر
    ببخشید من یه پسر۲ساله دارم تازه متوجه شدیم که مشکی کیوتی داره
    کیوتی ش بالاست خیلی ناراحته
    بی زحمت راهنمایی کنید ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان سه شنبه ۸ آذر ۱( 2 سال پیش)

      سلام و عرض ادب

      پیشنهاد می کنم . این مقالات رو مطالعه بفرمایید . اگر سوالی بود پاسخگو هستم.

      سندروم کیو تی طولانی LQT کودکان چیست؟ 

      علائم بیماری قلبی در کودکان را بشناسید.

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

تهران، پاسداران، بین بوستان نهم و دهم، ساختمان بوستان، پلاک ۲۹۷، طبقه دوم، واحد ۳۶

ساعات کار مطب

شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۴ الی۱۶

شماره تماس

۰۲۱-۲۲۷۹۲۶9۴ - ۰۲۱-۲۲۷۹۲481

پرسش از دکتر