برای تعیین وقت تماس بگیرید : 021-22792481
درمان سوراخ قلب

درمان سوراخ قلب اطفال وی اس دی VSD

درمان سوراخ قلب اطفال وی اس دی VSD  بعنوان شایعترین بیماری مادرزادی قلبی در نوزادان و کودکان یکی از مباحث مهم قلب اطفال است و دانستن آن برای خانواده های مبتلا به این بیماری قلبی شایع سبب کاهش استرس می شود. زیرا در اغلب موارد وی اس دی درمان کامل دارد و نوزاد درمان شده در طول زندگی مشکلی نخواهد داشت.جهت آشنایی با تعریف و تشخیص وی اس دی به مقاله زیر مراجعه فرمایید . شما در انتهای مقاله می‌توانید سوالات خود را از دکتر سعید بیطرفان، فوق تخصص قلب اطفال، بپرسید و مشاوره رایگان دریافت کنید.

سوراخ قلب اطفال وی اس دی (VSD) چگونه درمان می شود؟

درمان به علائم ، سن و سلامت عمومی کودک شما بستگی دارد. همچنین به شدت بیماری نیز بستکی دارد.

یک وی اس دی(VSD)    کوچک ممکن است با رشد کودک خود به خود بسته شود. برخی از نقص های دیواره بطنی (VSD)  کوچک به خودی خود بسته نمی شوند ، اما باز هم نیازی به درمان ندارند.  وی اس دی های (VSD)   بزرگ اغلب باید با جراحی یا از طریق آنژیوگرافی  بسته شوند. به محض تشخیص وی اس دی(VSD)    در کودک ، پزشک قلب وی به طور منظم نقص را بررسی می کند تا ببیند آیا به خودی خود بسته می شود یا خیر

وی اس دی

درمان دارویی سوراخ قلب اطفال وی اس دی (VSD)

در برخی از کودکان با وی اس دی (VSD) برای کمک به کار بهتر قلب  ممکن است نیاز به مصرف دارو داشته باشند. جالب است بدانید هیچ یک از درمانهای دارویی در  ود اس دی سبب بسته شدن سوراخ قلب نمی شوند. بلکه از عواض احتمالی این سوراخ جلوگیری می کند. کودکان بدون علائم ممکن است نیازی به دارو نداشته باشند.

تغذیه ی خوب جزئی از درمان

در سوراخ قلب اطفال  بزرگ ممکن است هنگام تغذیه کودکان خسته شوند. ممکن است نتواند به اندازه کافی غذا بخورند تا وزن گیری مناسبی پیدا کنند. آنها ممکن است نیاز داشته باشنددر تغذیه کمک داده شوند:

تغذیه کمکی با کالری بالا

گاهی نیاز است فرزند شما شیر خشک یا شیر مادر با کالری بالا دریافت کنند. ممکن است کودک شما به مکمل های غذایی اضافه شده به شیر خشک یا شیر مادر نیاز داشته باشد. این باعث افزایش مقدار کالری در هر اونس می شود.

تغذیه با لوله معده

کودک شما ممکن است نیاز به تغذیه از طریق یک لوله کوچک و قابل انعطاف داشته باشد. این لوله از طریق بینی ، وارد مری و داخل معده می شود. کودک شما ممکن است نیاز به تغذیه با شیشه شیر ویا تغذیه لوله ای داشته باشد. نوزادانی که می توانند بخشی از بطری های خود را بنوشند ممکن است بقیه را از طریق تغذیه لوله ای  بخورند. نوزادانی که از تغذیه با بطری خسته شده اند ممکن است تمام یا بخش از تغذیه خود را از طریق لوله تغذیه دریافت کنند.

تغذیه در سوراخ قلب اطفال

عمل جراحی در سوراخ قلب اطفال وی اس دی VSD 

هدف از جراحی بستن وی اس دی یا سوراخ قلب (VSD)  پیشگیری  از آسیب دیدن ریه ها است. جراحی همچنین به نوزادانی که در تغذیه مشکل دارند کمک می کند تا مقدار طبیعی وزن اضافه کنند. پزشک قلب کودک شما تصمیم می گیرد که چه زمانی کودک شما باید عمل جراحی انجام دهد. این براساس نتایج اکوکاردیوگرام و کاتتریزاسیون قلبی است. در جراحی ، پزشک کودک شما نقص دیواره بطنی (VSD)  را با بخیه یا یک وصله مخصوص می بندد. برای کسب اطلاعات بیشتر از پزشک قلب فرزند خود بخواهید توضیح دهد.

درمان سوراخ قلب اطفال با آنژیوگرافی  یا کاتتریزاسیون

درمان سوراخ قلب فرزند شما ممکن است توسط کاتتریزاسیون یا همان آنژیوگرافی قلبی انجام  شود. در این آزمایش از ابزاری برای بستن ود اس دی  همراه با کاتتر(لوله های پلاستیکی مخصوص انعطاف پذیز و نازک) استفاده می شود. پزشک کاتتر را از طریق رگهای خونی به قلب هدایت می کند. هنگامی که کاتتر در قلب قرار گرفت ، پزشک سوراخ را با وسیله مخصوص بستن دیواره می بندد. فقط برخی از انواع وی اس دی (VSD)  ممکن است با این روش بسته شوند. این روش باید در مراکزی انجام شود که پرسنلی با تجربه در زمینه بستن وی اس دی (VSD) با آنژیوگرافی داشته باشد دارند.

VSD وی اس دی
وی اس دی

عوارض احتمالی سوراخ قلب اطفال چیست؟

عوارض VSD درمان نشده عبارتند از:

  • مشکلات ریه
  • نارسایی قلبی
  • ریتم نامنظم قلب (آریتمی)
  • مشکلات دریچه قلب
  • رشد و تکامل ضعیف

زندگی با وی اس دی یا نقص دیواره بطنی (VSD)  

سوراخ های قلبی (VSD)  کوچک

کودکان با وی اس دی (VSD)  کوچک ممکن است هیچ علامتی نداشته باشند. این کودکان ممکن است نیازی به دارو نداشته باشند. آنها اغلب فقط توسط پزشکان قلبشان پیگیری و بررسی می شوند. اگر نقصی باشدکه خودبخود خوب شود ، اغلب  تا سن 2 سالگی اتفاق می افتد. اما برخی از سوراخ ها تا 4 سالگی بسته می شوند. این کودکان معمولاً رشد و نمو طبیعی می کنند. آنها همچنین هیچ محدودیتی در فعالیت ندارند و زندگی سالم و عادی دارند.

سوراخ های قلبی (VSD)  متوسط تا بزرگ

اگر وی اس دی (VSD) متوسط تا بزرگ باشد ، پزشک قلب کودک شما او را در فواصل کمتری تحت نظر می گیرد. پزشک تصمیم می گیرد که چه موقع و چگونه وی اس دی (VSD)  فرزند شما بسته شود. قبل از جراحی ، کودک شما ممکن است به دارو و تغذیه ویژه نیاز داشته باشد. پزشک و پرستاران قلب کودک شما اطلاعات و پشتیبانی را به شما می دهند تا بتوانید از کودک خود در خانه مراقبت کنید. کودکانی که نیاز به جراحی دارند برای جراحی در بیمارستان بستری می شوند.

بعد از عمل جراحی سوراخ قلب اطفال

سیر طبیعی بعد از عملVSD

کودکانی که قبل از جراحی در خوردن غذا مشکل دارند ، اغلب بهبود آنها دقیقاً بعد از جراحی اتفاق می افتد. آنها شروع به خوردن بهترمی کنند  و افزایش وزن سریعتر پیدا می کنند.

پس از جراحی ، کودکان بزرگتر اغلب می توانند بدون خستگی نسبت به قبل عمل کاملا فعال باشند. در عرض چند هفته ، کودک شما باید کاملا بهبود یابد. او باید بتواند فعالیتهای عادی انجام دهد. پزشک قلب و پرستاران کودک شما در مورد نحوه مراقبت از کودک بعد از عمل  شما را  راهنمایی خواهند کرد.

بیشتر کودکانی که برای وی اس دی (VSD) جراحی می شوند زندگی سالم و طبیعی دارند. سطح فعالیت ، اشتها و رشد آنها اغلب به حالت طبیعی برمی گردد.

مراقبت های بعد از عمل VSD

پزشک قلب کودک شما ممکن است به او آنتی بیوتیک بدهد تا پس از ترک بیمارستان از عفونت جلوگیری کند.

در مورد سیر مراقبتهای بعد از عمل  فرزندتان ازپزشک قلب و پرستاران  کودک خود سوال  کنید. وقتی این شرایط زود تشخیص داده شود ، نتیجه آن اغلب عالی است. اگر عوارض بعد از جراحی رخ دهد یا وی اس دی (VSD) برطرف نشود ، ممکن است چشم انداز خوبی پیش رو نباشد. و خطر عوارض ناشی از وی اس دی (VSD) ادامه داشته باشد. كودكانی كه در معرض این مشكلات هستند ، باید در مركزی كه در زمینه بیماریهای مادرزادی قلب تخصص دارد ، مراقبت های بعدی را دریافت کنند.

این مقالات را نیز حتما مطالعه بفرمایید. :

درمان سوراخ قلب اطفال وی اس دی VSD

سوراخ قلب نوزاد تا چه سنی بسته می‌شود؟

دکتر سعید بیطرفان متخصص قلب اطفال و جنین

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2 روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مهسا سه شنبه ۶ شهریور ۳( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 13 مشاهده پرسش
    سلام من هفته پیش سونو دادم داخل سونو شش هفته و یک روز بوده .دکتر گفته قلبش تشکیل نشده توی شش هفته مونده در حالی که باید ۸ هفته می بودم.گفتن باید سقط بشه .چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان سه شنبه ۶ شهریور ۳( 1 ماه پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      اگر تا ۶-۷ هفتگی در سونو واژینال و تا ۱۰ هفتگی سونو از روی شکم  حرکات و ضربان قلب جنین مشخص نشود. بعید است. جنین زنده باشد.

      پیشنهاد می کنم این مقالات رو مطالعه بفرمایید اگر سوالی بود پاسخگو هستم. 

      برای تشکیل قلب جنین چه بخوریم؟

      قلب جنین در چند هفتگی تشکیل میشود؟ 

      شنیدن صدای قلب جنین در چند هفتگی است؟

  • تصویر کاربر صبا جمعه ۱۲ مرداد ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 22 مشاهده پرسش
    سلام وقت شما بخیر.رحم جایگزین من هفته ۲۷ام بارداری است و دیروز اطلاع دادند که اکو قلب باید انجام شود شما در مقاله فرمودید هفته ۱۸ تا ۲۲ ایا در هفته ۲۷ ام این سونو انجام شود یا خیر؟ایا چکاپ کامل بعد از زایمان کفایت نمیکند؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان جمعه ۱۲ مرداد ۳( 2 ماه پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      بهترین زمان برای اکوی قلب جنین 18 تا 22 هفتگی است ولی هر زمان بعد 12_13هفتگی میشه انجام داد در این سن بارداری اگر مشکل خطرناکی در قلب جنین وجود داشته باشد نمی شود سقط انجام داد ولی می شود زایمان را در بیمارستانی با امکانات بخش ویژه نوزادان انجام داد تا بعد تولد مراقبت های کامل برای نوزاد انجام شود

      پیشنهاد می کنم این مقاله را مطالعه بفرمایید اگر سوالی بود پاسخگو هستم 

      دانستنیهای اکوی قلب جنین برای مادران

  • تصویر کاربر محبوب چهارشنبه ۱۰ مرداد ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 43 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر،من تو18هفته رفتم اکوقلب جنین بهم گفتن سوراخ کوچولوییvsd,1.2mm داخل قلب بچه،خیلی نگرانم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان دوشنبه ۸ مرداد ۳( 2 ماه پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      باتوجه به گزارش اکو فرزندتان مشکل خطرناکی وجود ندارد. اغلب تا زمان تولد خودبخود بسته می‌شود 

      پیشنهاد می کنم این مقاله رو مطالعه بفرمایید اگر سوالی بود پاسخگو هستم 

      سوراخ قلب جنین در اکوی قلب ( سوراخ بین بطنی )

    2. تصویر کاربر محبوب سه شنبه ۹ مرداد ۳( 2 ماه پیش)
      ممنون آقای دکتر،ممکنه سوراخ بزرگتربشه تاقبل ازتولد،ولزومی داره دوباره اکوانجام بدم؟
    3. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان سه شنبه ۹ مرداد ۳( 2 ماه پیش)

      سلام 

      اغلب این سوراخها کوچک‌تر می شوند نادر شاید بزرگ بشود اغلب تا پایان بارداری نیاز به تکرار نداره ولی اگر خیلی نگران هستید با فاصله یکی ماه تکرار کنید

    4. تصویر کاربر محبوب سه شنبه ۹ مرداد ۳( 2 ماه پیش)
      ممنون و سپاس فراوان،چون آقای دکتردیابت بارداری دارم،وقرص متفورمین استفاده میکنم اماتاحالاتوی فامیل واقوام بااینکه دیابت داشتن چنین چیزی اتفاق نیفتاده چون اصلا سابقه مریضی قلبی نداشتیم,2تاازبچهام که بدنیااومدن خداروشکرسالم بودن سراوناهم دیابت بارداری داشتم وانسولین استفاده میکردم
    5. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان سه شنبه ۹ مرداد ۳( 2 ماه پیش)

      سلام 

      اگر قند خون شما کنترل نباشد در 30 هفتگی بارداری نیاز به تکرار اکو قلب جنین دارید 

      پیشنهاد می کنم این مقاله را مطالعه بفرمایید اگر سوالی بود پاسخگو هستم 

      دیابت در مادر و اثر بر رشد قلب جنین

    6. تصویر کاربر محبوب چهارشنبه ۱۰ مرداد ۳( 2 ماه پیش)
      باقرص دارم کنترلش میکنم اگه لازم بشه انسولین میزنم ممکنه دیابت بارداری باعث بشه سوراخ قلب بسته نشه،فقط بچم سالم بدنیابیاد،بخداآقای دکترداغون شدم
    7. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان چهارشنبه ۱۰ مرداد ۳( 2 ماه پیش)

      سلام 

      اگر دیابت کنترل باشد خطری برای فرزندتان ندارد

    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر اسرا یکشنبه ۲۴ تیر ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 31 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر دخترم ۴ سالشه دکتر اطفال مارو معرفی کردن دکتر قلب ...و اکو کردن دکتر گفتن که قسمت راست قلب درچه ها گشاد شدن شاید بین دو رگ فاصله افتاده یا شایدم از لاغربودن کودکتونه باید عکس رنگی از قلب بگیرین تا مشخص بشه میشه شمالطفا نظرتون رو بگین
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان یکشنبه ۲۴ تیر ۳( 2 ماه پیش)

      باسلام و عرض ادب 

      باتوجه به شک تشخیصی حتما نیاز به این اقدام تشخیصی دارد.

  • تصویر کاربر میناسعیدی شنبه ۱ اردیبهشت ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 40 مشاهده پرسش
    سلام پسر من ۹ ماهشه و۱ماه زود بدنیا اومده یه ماه Nisuبستری بوده دوران جنینی مشکل قلبی نداشته اکو اول ۱ماهگی فقطPFO داشته که سه ماهگی دوباره انجام‌ دادیم که دکترش گفت Mild LVHداره که چون خیلی کم بوده احتمالا دفعه اول دکتر جدی نگرفته بهتون بگه ۴ ماه بعد قرار شدانجام بدیم که دفعه سوم pfo بسته شده بود فقط دیواره بطنی عین قبل بود mild LVH
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان شنبه ۱ اردیبهشت ۳( 5 ماه پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      با توجه به گزارش اکو فرزندتان مشکل خطرناکی وجود ندارد باید پیگیری سرپایی انجام شود 

  • تصویر کاربر مژی شنبه ۲۵ فروردین ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 58 مشاهده پرسش
    دکتر عکس اکو هرکاری کردم براتون ارسال نشد..ب این شکله:
    Situs:solitus
    AV connection:concordance
    VA connection:concordance
    Heart rate:140min
    Dysrhythmia:absent
    LV contractility:NL
    Rv contractility:NL
    Lv size:NL
    RV size:NL
    LA size:NL
    RA size:NL
    Aortic valve:NL
    Pulmonary valve:NL
    Mittal valve:NL
    Tricuspid valve:NL
    Ventricular septum:intact
    Atrial septum:pfo
    Coarctation of aorta:NO
    Pericardium:NL
    CT ratio:30%
    دکتر این متن کامل اکو..قسمت نتیجشم براتون فرستادم تو پیام قبلی..خیلی نگرانم دکتر آیا مشکلی هست😔
    نتیجش نوشته
    Mild valvar ps with post stenotic dilation.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان شنبه ۲۵ فروردین ۳( 5 ماه پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      نگران نباشید چیز خطرناکی نیست فقط نیاز به پیگیری دارد پیشنهاد میکنم تکرار اکو انجام شود 

      پیشنهاد می کنم این مقاله رو مطالعه بفرمایید اگر سوالی بود پاسخگو هستم 

      تنگی دریچه و عروق ریوی در کودکان را بشناسید

  • تصویر کاربر mhds1234 سه شنبه ۲۱ فروردین ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 49 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر من ۱۷ هفته و ۵ روزه باردارم عدد ان تی در هفته ی ۱۲ و ۶ روز ۱.۶۶ بود و آزمایش غربالگری اولم لب مرز بود دکتر هفته ی ۱۵ برای آزمایش دوم نوشت ک ریسک سندروم داون ۱ به ۱۲۱ اومد آمینوسنتز کردم جواب اولیه اومده گفتن پسره سالمه و سونوی آنومالی هم رفتم نرمال بود هیچ چیز غیرعادی نشون نداد حالا برای اکوی قلب جنین استرس زیاد دارم میترسم تو اون مشکل داشته باشه امکان داره مشکلی داشته باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان سه شنبه ۲۱ فروردین ۳( 6 ماه پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      با توجه به شرح حالی که فرمودید احتمال خیلی کم است 

  • تصویر کاربر پرستو پنجشنبه ۲۶ بهمن ۲( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 61 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید من 12 هفته 4روز NTانجام دادم که عدد NT2.41 بود دکترم سل فری برام نوشت اونم انجام دادم هیچ مشکلی نداشت بعد اکو قلبم برام نوشته بود ولی اون موقع گفت سن باردادی کمه و نیمشه اکو انجام بدید یاید 22 هفته باشه گفتم سل فری هیچ مشکلی نداشته حتما باید اکو قلب انجام بدم آخه هزینش ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان پنجشنبه ۲۶ بهمن ۲( 7 ماه پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      احتمال مشکل قلبی خیلی کم است ولی هزینه اکوی قلب جنین در مراکز دولتی مثل بیمارستان های آرش( تهرانپارس )مرکز طبی اطفال( انتهای بلوار کشاورز)بیمارستان شریعتی( خیابان کارگر)ارزان است اگر بیمه باشید خیلی ارزانتر هم می شود می توانید قیمت را تلفنی از این مراکز بپرسید 

  • تصویر کاربر پرستو پنجشنبه ۲۶ بهمن ۲( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 64 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من 12هفته 4روز NTدادم و عدد 2.41بود NT دکترم سل فری نوشت دادم هیچ مشکلی نداشت بعد اکو قلب برام نوشته به نظرتون انجام بدم آخه هزینش ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان پنجشنبه ۲۶ بهمن ۲( 7 ماه پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      احتمال مشکل قلبی خیلی کم است ولی هزینه اکوی قلب جنین در مراکز دولتی مثل بیمارستان های آرش( تهرانپارس )مرکز طبی اطفال( انتهای بلوار کشاورز)بیمارستان شریعتی( خیابان کارگر)ارزان است اگر بیمه باشید خیلی ارزانتر هم می شود می توانید قیمت را تلفنی از این مراکز بپرسید 

  • تصویر کاربر امین دوشنبه ۱۶ بهمن ۲( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 65 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ۳۶سالمه حدود ۲۵ ساله که دیابت نوع یک دارم بارداری دومم هست هفته۲۷هستم هفته۱۸رفتم اکوی قلب جنین و دکتر گفت که همه چی خوبه گفت ضخامت قلب دو و نیم میل هست و گفت چون دیابت نوع یک هستم هفته۲۵دوباره برم برای اکو که رفتم و گفت ضخامت قلب جنین شده چهار و نیم میل و اینکه اگر بیشتر از این بشه باید بعد از بدنیا اومدن بستری بشه البته گفت هفته اول یا دوم بعد از دنیا اومدن باز باید ببریم.سوالم اینه که این ضخامت دیواره قلب خیلی خطرناکه برای جنین؟آیا درمان داره؟کلا یکم در مورد این مشکل توضیح بدید ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان دوشنبه ۱۶ بهمن ۲( 8 ماه پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      حد نهایی 6 میلی متر است. اغلب خطرناک نیست و تا 4الی 5 ماهگی بعد از تولد خودبخود برطرف می شود. 

      پیشنهاد می کنم این مقالات رو مطالعه بفرمایید اگر سوالی بود پاسخگو هستم. 

      دیابت در مادر و اثر بر رشد قلب جنین

      عوارض دیابت بارداری بر جنین

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

تهران، پاسداران، بین بوستان نهم و دهم، ساختمان بوستان، پلاک ۲۹۷، طبقه دوم، واحد ۳۶

ساعات کار مطب

شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۴ الی۱۶

شماره تماس

۰۲۱-۲۲۷۹۲۶9۴ - ۰۲۱-۲۲۷۹۲481

Skip to content