برای تعیین وقت تماس بگیرید : 021-22792481
سوراخ قلب جنین

جواب اکوی قلب جنین چگونه تفسیر میشود؟

اکوکاردیوگرافی قلب جنین یکی از راه های تشخیصی بیماری های قلبی در جنین است. در این مقاله در رابطه با تفسیر جواب اکوی قلب جنین و اقدامات بعد از تشخیص صحبت شده است. این مقاله فقط در رابطه با جواب این آزمایش می باشد . 

مطلب مرتبط: دانستنی های اکو قلب جنین برای مادران

اگر در جواب اکوی قلب جنین نقص قلبی تشخیص داده شود چه باید کرد؟

اگر پس از بررسی و انجام اکو قلب جنین نتیجه نشان دهد. قلب فرزند شما دچار نقص مادرزادی ست . متخصص قلب و عروق کودکان (متخصص کاردیولوژی) موارد لازم در رابطه با این عارضه را برای شما توضیح خواهد داد.

متخصص قلب جنین

فوق تخصص قلب جنین  با استفاده از تصاویر مشاهده شده از قلب جنین  موارد مربوط به شرایط بارداری، زایمان و نیاز احتمالی به جراحی قلب پس از تولد نوزاد را برای شما شرح خواهد داد.

تقریبا در همه موارد ؛ از شما خواسته می شود که به طور مرتب و تا زمان زایمان پیگیر های لازم را انجام دهید .  تا هم اطلاعات مورد نیاز را کسب کرده . همچنین در صورت نیاز اقداماتی را انجام دهید . متخصص قلب و عروق کودکان به تمام سوال های شما پاسخ می دهد.

ممکن است لازم باشد در آینده با یک جراح قلب یا متخصص قلب و عروق ملاقات کنید .  تا در مورد جراحی قلب یا دیگر اقدامات مورد نیاز پس از تولد نوزاد، اطلاعات بیشتری کسب کنید. نقص قلب پیامد های قابل توجهی در سلامت کلی جنین دارد. 

بررسی این مسائل می تواند به شما کمک کند تا در بیماری هایی که کودک شما ممکن است به آن ها دچار شود به یک تصویر ذهنی دست پیدا کنید و همچنین بتوانید در مورد بارداری خود تصمیم بگیرید.

متخصص کاردیولوژی (متخصص قلب و عروق) اطلاعات مورد نیاز در رابطه با مشکلات ژنتیکی را برای شما شرح خواهد داد و به تمام سوالات شما پاسخ خواهد داد.

تیم مراقبتی شما، همچنین شامل پزشكانی است كه در زمینه زنان و زایمان با ریسک بالا (پزشک متخصص جنین و مادر) و ژنتیک كودكان و نوزادان (پزشك نوزادان) تخصص دارند.

تیم مرکز مراقبت از جنین، با شما ملاقات خواهد کرد و طی جلسه ای می توانید از بخش مراقبت های ویژه نوزادان (NICU) بازدید کنید و برای دوران زایمان و نگهداری نوزاد پس از زایمان آمادگی لازم را پیدا کنید.

بعد از اکوی قلب جنین چه اتفاقی می افتد؟

پزشکی که اکو قلب جنین شما را انجام داده  . نتایج به دست آمده از آزمایش ها را مورد بررسی قرار می دهد. او ممکن است انجام آزمایش ها یا روش های بیشتری را تجویز کند. این آزمایش ها و روش ها ممکن است شامل موارد ذکر شده در زیر باشد:

درمانهای بعد از اکو جنین

درمان ممکن است  شامل مصرف دارو یا در موارد خاصی مداخلات درمانی آنژیوگرافی جهت اصلاح بعضی  مشکلات قلبی در  جنین باشد.

 

ارزیابی های سلامتی جنین

برای بررسی سلامت کلی جنین، ممکن است از شما خواسته شود که حرکات جنین را بشمارید.

تست بدون استرس

در این آزمایش، ضربان قلب و حرکت جنین موردبررسی قرار می گیرد.

مشخصات بیوفیزیکی (بیوفیزیکال پروفایل) (BPP)

این یک آزمایش سونوگرافی برای بررسی سلامت کلی جنین است. در این آزمایش ضربان قلب، تنفس، حرکت، میزان عضله و میزان مایع آمنیوتیک مورد بررسی قرار می گیرد.

سونوگرافی یا اکوکاردیوگرافی

اینها آزمایش هایی هستند که برای تائید وجود نقص انجام می شوند. همچنین طی این آزمایش ها، رشد جنین دنبال می شود. تغییرات قلب جنین مشاهده می شود و سایر مشکلات مورد بررسی قرار می گیرند.

آمنیوسنتز

با انجام این آزمایش، اختلالات کروموزومی و ژنتیکی و برخی نقایص مادرزادی تشخیص داده می شوند. پزشک متخصص سوزنی را از دیواره شکم وارد رحم و از رحم وارد کیسه ی آمنیوتیک می کند. سپس او می تواند از مایع آمنیوتیک نمونه گیری کند.

مشاوره ژنتیک

یک مشاور به شما کمک می کند تا با نحوه ی نگهداری از فرزندی که مشکلات ژنتیکی دارد را آشنا شوید.

سونوگرافی سطح بالای جنین

سونوگرافی دقیق از بقیه جنین ضروری است تا چگونگی رشد جنین مورد ارزیابی قرار گیرد . وضعیت سلامتی جنین مانیتور شود. بقیه  قسمتهای بدن جنین از نظر وجود ناهنجاری های دیگر  مورد ارزیابی قرار گیرد.

اکو قلب جنین

چه متخصصی جواب اکو قلب جنین را تفسیر می کند؟

جواب آزمایش ها بستگی به نتیجه اکوی قلب جنین ،سن حاملگی ، دیگر تشخیص ها و کیفیت تصاویر به دست آمده دارد. اگر بررسی جواب اکوی قلب جنین توسط یک فوق تخصص قلب کودکان انجام شود، او به محض اتمام بررسی آزمایش ها با شما ملاقات می کند . توضیحات دقیق نتایج را به شما ارائه می دهد.

اگر مطالعه اولیه این آزمایش ها توسط متخصص پریناتولوژی انجام شود و نقص قلب پیدا شود . برای تشخیص دقیق و مشاوره بیشتر شما را به یک فوق تخصص قلب کودکان ارجاع می دهند.

درصد دقت جواب اکوی قلب جنین چقدر است؟

اگر بررسی آزمایش ها نشان دهد که نتایج به دست آمده نرمال و طبیعی هستند، ممکن است شما مرخص شوید و یا از شما خواسته شود که قبل و بعد از تولد نوزاد دوباره این سری آزمایش ها را تکرار کنید.

برخی از مشکلات مانند لوپوس مادر، حتی اگر در آزمایش اول نتایج طبیعی و نرمالی داشته باشد، باز هم نیاز به چندین بار تکرار دارند. همچنین گاها ممکن است ساختاری وجود داشته باشد که آنچنان که دکتر می خواهد دیده نشود؛ در این صورت ممکن است لازم باشد که تصویربرداری را مجددا تکرار کنید.

حتی با اینکه ممکن است نتایج آزمایش ها وجود مشکلی را با درصد ضعیفی نشان دهد، باز هم ممکن است پزشک از شما بخواهد تا دوباره آزمایش را تکرار کنید. حتی در صورتی که نتایج تمام آزمایش ها کاملا نرمال و با کیفیت بالا باشند، باز هم نمی توان به وجود آمدن مشکلات قلبی را رد کرد.

این مساله به این دلیل است که گردش خون در جنین با گردش خون در نوزادی که به دنیا آمده است بسیار متفاوت است. علاوه بر این، اگر حفره های ریزی بین محفظه های پایین قلب وجود داشته باشد، نمی توان آنها را به راحتی مشاهده کرد.

با این حال با توجه به گردش طبیعی خون در جنین، و نتایج به دست آمده از اکوکاردیوگرام طبیعی جنین، پزشک می تواند خبرهای خوب نسبتا قطعی را به شما ارائه دهد.

اکوی قلب جنین در چند هفتگی انجام می شود؟

برای اطمینان از صحت نتیجه ی آزمایش اکوکاردیوگرام، می توان این آزمایش را پس از هفته ی هفدهم یا هجدهم بارداری انجام داد. با این حال، فناوری های جدیدتری نیز وجود دارند که با استفاده از مبدل های واژینالی می توان تصاویر قلب جنین را از همان  هفته دوازدهم مورد مشاهده قرار داد.

اگر اسکن را قبل از هفته ی هجدهم انجام داده باشید، به احتمال زیاد از شما خواسته می شود تا در آینده اسکن را مجددا تکرار کنید و تصاویر قطعی تری را برای تائید یافته های آزمایش های اولیه ارائه دهید.  در برخی موارد هفته هجدهم برای تائید نتایج آزمایش ها هنوز هم خیلی زود است.

بیماری های قلبی چه تاثیری بر روی جنین می گذارد؟

نقص قلبی پیامدهای جدی و قابل توجهی در سلامت کلی جنین دارد. برخی نقص های قلبی ممکن است .به طور قابل توجهی احتمال وجود   برخی مشکلات ژنتیکی مانند سندرم داون یا سندرم دی جورج را افزایش دهد.

اگر  تومورهای خوش خیمی در جواب اکوی قلب جنینمشاهده شد . احتمال وجود یک سندرم ژنتیکی که تاثیر زیادی بر رشد غیر طبیعی مغز دارد را افزایش می دهد. به این عارضه توبروز اسکلروزیس گفته می شود.

بررسی این موارد می تواند یک مجموعه اطلاعات مهم در رابطه با شناخت وضعیت نوزاد به شما بدهد . که خود نقش اساسی در تصمیم گیری در مورد بارداری شما خواهد داشت.

متخصص قلب و عروق اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می دهد.  که طی آن مشخص می شود.  که آیا لازم است نگران مسائل دیگری هم باشید یا خیر. با این حال، هنگامی که موضوع یک مساله ی نگران کننده و مهمی باشد . شما به دیگر اعضای تیم مراقبت که از نزدیک با متخصص قلب کودکان همکاری می کنند، معرفی خواهید شد.

دکتر سعید بیطرفان متخصص قلب اطفال و جنین

جهت مطالعه بیشتر می توانید به مقاله زیر مراجعه بفرمایید.

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2 روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۲ شهریور ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 164 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر در اکو قلب جنین در هفته ۱۹ به من گفتن یه سوراخ در قلب وجود دارد ومجددا باید هفته ۲۶تا ۲۸ اکو را تکرار کنم اگر امکانش هست گزارش اکو من را بررسی کنید واین که آیا جای نگرانی هست .یا اینکه سوراخ ممکن است بسته شود .با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان چهارشنبه ۲ شهریور ۱( 1 سال پیش)

      سلام و عرض ادب 

      نگران نباشید با توجه به محل و سایز سوراخ قلب فرزندتان احتمال بهبود خودبخود زیاد است  .

      بله احتمال بسته شدن هست.

      پیشنهاد می کنم این مقاله رو مطالعه بفرمایید اگر سوالی بود پاسخگو هستم.

      سوراخ قلب جنین در اکوی قلب ( سوراخ بین بطنی )

      دانستنیهای اکوی قلب جنین برای مادران

  • تصویر کاربر مصطفی یکشنبه ۲۳ مرداد ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 190 مشاهده پرسش
    نوزاد دوماه هستش
    و گفتن قلبش سوراخ هستش میخواستم ببینم این مشکل تا چه حدی نیاز به جراحی دارد یا نیاز به جراحی ندارد راهنمایی میخوام ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان یکشنبه ۲۳ مرداد ۱( 1 سال پیش)

      باسلام و عرض ادب 

      با توجه به گزارش اکو بنظر نیاز به مداخله درمانی دارد هرچند روش درمان توسط پزشک معالج مشخص می شود

  • تصویر کاربر مصطفی یکشنبه ۲۳ مرداد ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 176 مشاهده پرسش
    نوزاد دوماه هستش
    و گفتن قلبش سوراخ هستش میخواستم ببینم این مشکل تا چه حدی نیاز به جراحی دارد یا نیاز به جراحی ندارد راهنمایی میخوام ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان یکشنبه ۲۳ مرداد ۱( 1 سال پیش)

      باسلام و عرض ادب 

      با توجه به گزارش اکو بنظر نیاز به مداخله درمانی دارد هرچند روش درمان توسط پزشک معالج مشخص می شود

  • تصویر کاربر رستا جمعه ۲۱ مرداد ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 176 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر اگر لطف کنید این اکو را ملاحظه فرمایید آیا عمل احتیاج داره یا امکان داره خوب بشه ۲ ماهشه
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان جمعه ۲۱ مرداد ۱( 1 سال پیش)

      با سلام و عرض ادب

      با توجه به گزارش ارسالی مشکل قلب فرزند شما یک و رگ اضافه و چند سوراخ قلبی است رگ اضافه قلبی نیاز به بستن با آنژیوگرافی دارد و سوراخ های قلبی اغلب تا دو سالگی خود به خود بسته می شود ولی اگر این سوراخ ها باعث عوارض قلبی می شوند شاید قبل از دو سالگی نیاز به درمان با آنژیوگرافی یا جراحی باشد

      پیشنهاد می کنم این مقالات رو مطالعه بفرمایید اگر سوالی بود پاسخگو هستم.

      آیا سوراخ قلب کودکان VSD خطرناک است؟ 

      رگ اضافه در قلب نوزادان یا پی دی ای (PDA)

      سوراخ بودن قلب نوزاد ASD چقدرخطرناک است؟

      درمان سوراخ قلب اطفال وی اس دی VSD 

      علائم بیماری قلبی در کودکان چگونه است؟

  • تصویر کاربر زری یکشنبه ۱۶ مرداد ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 181 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر .اقای دکتر من هفته ۲۷بارداری هستم که یک سونو انجام دادم ک گفتن ضربان قلب جنین ۱۸۰هست .دوبار ان اس تی انجام دادم که اول ضربان قلب تا ۱۸۵ میرفت و بعد دوباره پایین میومد تا ۱۴۵ .اکو قلب جنین هفته ۱۸انجام دادم که مشکلی نداشت .ایا این ضربان بالا خطرناکه؟و اینکه چه مشکلی وجود داره و چه پیگیری باید انجام بشه
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان یکشنبه ۱۶ مرداد ۱( 1 سال پیش)

      سلام و عرض ادب

      البته این تعداد ضربان قلب کمی بالاست و اگر بطور دائمی از ۱۸۰به بالاتر باشد نیاز به درمان دارد. بهتر است سونو تعداد ضربان با فاصله یکی دو هفته تکرار شود.

      همچنین پیشنهاد می کنم این مقالات رو مطالعه بفرمایید اگر سوالی بود پاسخگو هستم.

      خطرات بالا بودن ضربان قلب جنین

      دانستنی های اکو قلب جنین برای مادران

  • تصویر کاربر نازگل جمعه ۱۴ مرداد ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 206 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر آقای دکتر
    من 38ساله هستم و باردارم هفته 26 بارداری که هفته 18بارداری تشخیص به شکاف لب و کام برای جنین دادن جواب آمینوسنتز خوب بود اما بعد از یک ماه جواب آزمایش ARry دادم که گفته شده قسمتی کروموزوم 22 به همراه زن ها حذف شده و بعد از سو و اکوی مجدد گفتن که مشکل As وVsdهم داره و ممکن مشکلات دیگری هم داشته باشه از طرفی به خاطر سن بالای بارداری اجازه سقط قانونی نمی‌دن نظر شما درباره نگهداشتن یا نداشتن وسقط غیر قانونی جنین چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان جمعه ۱۴ مرداد ۱( 1 سال پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      لطفاً گزارش اکوی فرزندتان را ارسال بفرمایید تا نظرم را عرض کنم 

      البته تصمیم به ادامه یا ختم بارداری فقط با خود شما و همسرتان میباشد نظر من فقط شدت بیماری را مشخص میکند

  • تصویر کاربر بابایی سه شنبه ۱۱ مرداد ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 189 مشاهده پرسش
    با سلام من در 19 هفته اکو قلب جنین انجام دادم و دکتر گفت دوتا سوراخ ریز در قلب وجود داره که یا دوره بارداری پر میشه یا بعد از تولد و نهایتا با دارو ولی دکار گفت خیلی مهم نیست و خوب میشه الان نوزادم به دنیا اومده و متخصص اطفال معاینه کردن گفتن مشکلی نداره ایا لازمه اکوی قلب انجام بشه دوباره؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان سه شنبه ۱۱ مرداد ۱( 1 سال پیش)

      با سلام و عرض ادب

      حتما نیاز به انجام اکوی قلب برای فرزندتان وجود دارد ممکن است در معاینه های اولیه توسط متخصص اطفال علائمی مشخص نشود ولی با توجه به اکوی قلب جنین ضروری است که یک اکوی قلب برای فرزندتان انجام بشود

  • تصویر کاربر بابایی سه شنبه ۱۱ مرداد ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 183 مشاهده پرسش
    با سلام من در 19 هفته اکو قلب جنین انجام دادم و دکتر گفت دوتا سوراخ ریز در قلب وجود داره که یا دوره بارداری پر میشه یا بعد از تولد و نهایتا با دارو ولی دکار گفت خیلی مهم نیست و خوب میشه الان نوزادم به دنیا اومده و متخصص اطفال معاینه کردن گفتن مشکلی نداره ایا لازمه اکوی قلب انجام بشه دوباره؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان سه شنبه ۱۱ مرداد ۱( 1 سال پیش)

      با سلام و عرض ادب

      حتما نیاز به انجام اکوی قلب برای فرزندتان وجود دارد ممکن است در معاینه های اولیه توسط متخصص اطفال علائمی مشخص نشود ولی با توجه به اکوی قلب جنین ضروری است که یک اکوی قلب برای فرزندتان انجام بشود

  • تصویر کاربر نجمه شنبه ۸ مرداد ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 183 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من دیابت دارم و انسولین میزنم و هفته33هستم هفته 18سونو اکو قلب جنین انجام دادم ودکتر گفت همچی نرماله ولی یماهه بدجور استرس دارم همش فکر و خیال میکنم نکنه اتفاقی بیفته چون یه بار باردار شدم 6سال پیش و بچم به دنیا که اومد فهمیدم قلبش مشکل داره و فوت شده برای همینم دکتر منو فرستاد اکو قلب بنظرتون خطایی وجود نداره و همچی نرماله نگران نباشم؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان شنبه ۸ مرداد ۱( 1 سال پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      در اکوی قلب جنین مشکلات خطرناک اگر وجود داشته باشد مشخص می شود ولی جزئیاتی ممکن است باشد که مشخص نشود البته این جزئیات در بارداری خطری ندارد 

  • تصویر کاربر کاظم شنبه ۸ مرداد ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 131 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلام و خسته نباشید و خدا قوت بنده برادرم بچه اش 18 ماهه هست حدودا 6 ماه پیش بچه طب می کنه میبرن دکتر موجه میشه قلبش سوراخ هست بعدا از آن با مراجعه به فوق تخصص قلب کودکان و انجام دو مرحله اکو یکی 6 ماه پیش و دومی یک هفته پیش مشخص می شود نه تنها خوب نشده بلکه یه ذره سوراخ گشاد تر هم شده (مصرف دارو در طول این مدت) دکتر میگه باید عمل بشه می خواستم ببینم که طبق این اکوهای پیوست بفرمایید آیا بالن جواب می دهد یا حتما باید عمل باز انجام بشه. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان شنبه ۸ مرداد ۱( 1 سال پیش)

      با سلام و عرض ادب

      با توجه به اینکه در حرکات قلب یکی از دریچه های نزدیک سوراخ قلبی کاملاً به سوراخ چسبیده و در زمان انقباضات قلبی باعث تنگ شدن مسیر خروج خون از سوراخ می‌شود، نمی‌توان این سوراخ را با آنژیوگرافی بست چون ممکن است در زمان آنژیوگرافی دریچه آسیب ببیند اگر تا دو سالگی این سوراخ بسته نشود فقط با جراحی می توان آن را درمان کرد

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

تهران، پاسداران، بین بوستان نهم و دهم، ساختمان بوستان، پلاک ۲۹۷، طبقه دوم، واحد ۳۶

ساعات کار مطب

شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۴ الی۱۶

شماره تماس

۰۲۱-۲۲۷۹۲۶9۴ - ۰۲۱-۲۲۷۹۲481

پرسش از دکتر