برای تعیین وقت تماس بگیرید : 021-22792481
کواذکتاسیون آئورت

کوارکتاسیون آئورت در قلب کودکان چیست؟

یکی از بیماریهای مادر زادی قلبی که ممکن است تا بزرگسالی کشف نشود کوارکتاسیون آئورت است.در این مقاله این بیماری که خودبخود خوب نمی شود و در صورت تشخیص نیاز ضروری به درمان دارد را معرفی خواهم کرد.همچنین در انتهای مقاله می‌توانید سوالات خود را از دکتر سعید بیطرفان، فوق تخصص قلب کودکان، بپرسید و مشاوره رایگان دریافت کنید.

  • کوارکتاسیون آئورت چیست؟

کوارکتاسیون آئورت (COA) که به آن کوارکتیشن هم می گویند.باریک شدن شریان آئورت که شریان اصلی  است که خون را از قلب به بدن منتقل می کند. این باریک شدن باعث می شود سمت چپ قلب برای پمپاژ خون از طریق آئورت بیشتر کار کندو تحت فشار باشد.

 مطلب مرتبط انواع بیماری قلبی در کودکان چگونه است؟

گاهی اوقات تنگی مختصر است و حتی ممکن است علائمی ایجاد نکند. در شکل های شدیدتر ، جراحی یا سایر اقدامات برای درمان آن لازم است.

تنگی آئورت
مسیر شریان آئورت در بدن و محل شایع تنگی

چه عواملی باعث COA کوارکتاسیون آئورت می شود؟

کوارکتیشن آئورت نوعی نقص مادرزادی است ، به این معنی که نوزادی با آن به دنیا می آید. پزشکان مطمئن نیستند که چرا بعضی از افراد به کوارکتیشن مبتلا می شوند ، اما پسران تقریباً دو برابر دختران به آن مبتلا می شوند. در نوزاد مبتلا به کوارک ، قوس آئورت نیز ممکن است کوچکتر از حد معمول( هیپوپلاستیک) باشد.

در بسیاری از افراد ، این نقص با نقایص مادرزادی یا شرایط دیگر مانند نقص دیواره بین بطنی (سوراخ دیواره بین بطن های چپ و راست قلب) همراه می شود. همچنین در دختران متولد شده با سندرم ترنر ، یک اختلال ژنتیکی ست که در آن یکی از دو کروموزوم X دختر ناقص یا مفقود شده است . کوارکتاسیون آئورت نسبتاً شایع است.

 مطلب مرتبط بیماری های مادر و تأثیر آن‌ها بر سلامت قلب جنین

کوارکتیشن در ترنر
تصویر دختری با سندروم ترنر

معمولاً کوارکتیشن آئورت در اوایل زندگی یافت می شود. اما برخی از افراد تا زمان نوجوانی یا حتی بزرگسالی تشخیص داده نمی شوند. در آن موارد ، معمولاً به این دلیل است که باریک شدن در آئورت آنقدر شدید نیست که بتواند علائم جدی تا آن زمان ایجاد کند. اما حتی افرادی که علائم عمده ای ندارند نیز به درمان نیاز دارند. زیرا کوارکتاسیون آئورت در نهایت می تواند مشکلاتی ایجاد کند. این نقص به خودی خود برطرف نمی شود.

علائم و نشانه های کوارکتاسیون آئورت چیست؟

فشار خون غیر طبیعی اغلب اولین علامت کوارکتاسیون آئورت است. در طی معاینه ، پزشک ممکن است . دریابد که در کودک مبتلا به کوارکتیشن آئورت فشار خون در بازوها بیشتر از پاها است. پزشک همچنین ممکن است .سوفل قلب را بشنود یا متوجه شود که نبض در کشاله ران ضعیف است یا به سختی احساس می شود . در هر فرد که  فشار خون بالا تشخیص داده می شود. باید از نظر کوارکتیشن آئورت بررسی شود.

 مطلب مرتبط  علائم بیماری قلبی در کودکان را بشناسید.

اغلب ، کودکان هیچ علائمی ندارند و کوارکتیشن آئورت در هنگام مراجعه منظم به پزشک کشف می شود. کودکانی که علائمت دارند ممکن است:

  • رانها و پاهای شان سرد تر از دستها و بازوها 
  • فشار خون اندام فوقانی بیش از اندام تحتانی
  • تنگی نفس ، به ویژه هنگام ورزش 
  • خستگی زودرس پاها و لنگیدن هنگام دویدن و ورزش
  • درد قفسه سینه

 

 مطلب مرتبط نارسایی قلبی در کودکان و نوزادان: چیست و چگونه درمان می‌شود؟

کوارکتاسیون در کودک

کوارکتاسیون آئورت چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشکان ممکن است. کودکی را با علائم یا نشانه های  کوارکتیشن آئورت به یک متخصص قلب کودکان (پزشکی که در تشخیص و درمان مشکلات قلبی تخصص دارد) ارجاع دهند. متخصص قلب به صداهای قلبی گوش می دهد . نبض ها را لمس می کند و فشار خون را بررسی می کند.

 مطلب مرتبط نوار قلب کودکان: چه زمانی تجویز می‌شود؟

متخصص قلب اکوکاردیوگرافی( آزمایشی که از امواج صوتی برای ایجاد تصویری از قلب و گردش آن استفاده می کند )انجام می دهد ممکن است آزمایش های دیگری که تصاویر قلب را تولید می کند مانند گرافی قفسه سینه ، آزمایش تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI) ، یا اسکن توموگرافی کامپیوتری (CT) درخواست کند.  

کوارکتاسیون آئورت باید سریع درمان شود. زیرا می تواند باعث فشار خون بالا و بزرگ شدن قلب شود. همچنین می تواند باعث پارگی آئورت شود که می تواند. بسیار خطرناک و کشنده باشد. کوارکتاسیون آئورت معمولاً اندکی پس از تولد یافت می شود و بلافاصله با جراحی ترمیم می شود.

 مطلب مرتبط اکوی قلب کودکان چگونه انجام می شود؟

کوارکتاسیون آئورت

کوارکتاسیون آئورت چگونه درمان می شود؟

کوارکتیشن آئورت با جراحی یا سایر روش ها قابل ترمیم است. یکی از متداول ترین روش ها برای رفع تنگی ، برداشتن قسمت باریک و اتصال مجدد دو انتهای آئورت است.

در بعضی موارد ، پزشکان ممکن است با بالون آنژیوپلاستی نیز کوارکتیشن آئورت را درمان  کنند. در این روش ، یک بالون کوچک از داخل رگ خونی کشاله ران وارد می شود و یک سیم بسیار نازک تا آئورت ، در ناحیه باریک ، فرستاده می شود. وقتی بالون باد می شود ، ناحیه باریک پهن می شود. سپس بالون برداشته می شود. همچنین متخصص قلب ممکن است یک استنت(فنر مخصوصی) را در محل تنگی قرار می دهند تا محل تنگی را پس از عمل باز نگه دارد.

درمان کوارک

بعد از درمان:

بهبود علائم

پس از رفع نقص ، بیشتر علائم کوارکتاسیون آئورت بلافاصله از بین می روند. زیرا انسداد ناشی از این علائم از بین رفته است. بعضی از افراد برای مدتی هنوز فشار خون بالا دارند و ممکن است. برای کنترل آن مجبور به مصرف دارو شوند.

کودکان و نوجوانانی که تحت عمل جراحی قرار گرفته اند ، معمولاً بعد از یک یا دو هفته کاملاً احساس بهتری پیدا می کنند. کسانی که تحت درمان با بالون قرار گرفته اند حتی زودتر ، غالباً طی دو روز ، احساس بهتری دارند.

محدودیت فعالیت

اما پزشکان توصیه می کنند که همه بیماران از انجام برخی از فعالیتهای بدنی پرهیز کنند . به خصوص از بلند کردن اجسام سنگین یا ورزشهایی که می توانند بر قفسه سینه فشار بیاورند بپرهیزند تا بدن زمان کافی برای بهبودی کامل پیدا کند. کسی که فشار خون او بالا است ممکن است مجبور باشد . پرهیزهای خاص خود را تا زمانی که فشار خون پایین نیاید ادامه دهد.

پیگیری های بعد درمان

کودکانی که کوارکتاسیون آئورت را اصلاح کرده اند باید مرتباً به پزشکان مراجعه کنند. گاهی اوقات ، تنگی می تواند پس از جراحی یا درمان گشادی با بالون بازگردد. ویزیت های متخصص قلب و عروق هر سال یا دو سال پس از بهبودی به پزشک اجازه می دهد فشار خون را کنترل کرده و علائم بازگشت کوارکتاسیون آئورت را جستجو کند. 

اگر کودک شما کوارکتاسیون آئورت دارد و یا کوارکتوس را ترمیم کرده است . در صورت مشاهده تنگی نفس ، درد قفسه سینه یا غش کردن با پزشک تماس بگیرید.

به طور کلی ، کودکانی که دچار کوارکتاسیون آئورت شده اند ، می توانند انتظار داشته باشند که پس از درمان زندگی عادی داشته باشند.

دکتر سعید بیطرفان متخصص قلب کودکان و اکوی قلب جنین و کودکان

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2 روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر آران پنجشنبه ۱۴ تیر ۳( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 28 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر آقای دکتر
    پسرم یک ماه و ده روز است امروز متوجه شدم نوک انگشتانش قهوا ی شده نشانه چی میتونه باشه.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان پنجشنبه ۱۴ تیر ۳( 3 ماه پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      پیشنهاد می کنم فرزندتان توسط متخصص اطفال ویزیت شود اگر شک به مشکل قلبی داشتند ویزیت قلب اطفال لازم است 

      پیشنهاد می کنم این مقاله را مطالعه بفرمایید اگر سوالی بود پاسخگو هستم 

      سیانوز قلبی در کودکان

  • تصویر کاربر بهار شنبه ۷ بهمن ۲( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 71 مشاهده پرسش
    دخترم ۷ سالشه از دو سالگی صدای اضافه داشته دکتر قلب نبردم میگن صداش خیلی ضعیفه میخوام راهنماییم کنید چند روزی هست میگه قسمت جناغ سینش درد میگیره
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان شنبه ۷ بهمن ۲( 8 ماه پیش)

      سلام و عرض ادب

      باتوجه به شرح حالی که فرمودید احتمال کمی برای مشکل قلبی وجود دارد . پیشنهاد می کنم به  یک متخصص اطفال مراجعه کنید اگر  شک به مشکل قلبی داشتند ویزیت قلب اطفال لازم است.

      پیشنهاد می کنم . این مقالات رو مطالعه بفرمایید . اگر سوالی بود پاسخگو هستم.

      درد قفسه سینه در کودکان و نوجوانان 

      سوفل بی گناه در قلب کودکان چیست ؟

      علائم بیماری قلبی در کودکان چگونه است؟

  • تصویر کاربر دیار یکشنبه ۷ آبان ۲( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 118 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر فرزندم ۴۰ روزه هست ۲۷روزش بود بردم دکتر گفتن صدای اضافه از قلبش شنیده میشه اکو گرفتن گفتم بین دهلیز چپ وراست سوراخ ریز وجود داره که امکان داره درست بشه ۴ماه دیگه گفتن ببرم مجدد دکتر ولی میترسم دیر بشه یا سوراخ بزرگتر بشه یا درمان نشه
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان یکشنبه ۷ آبان ۲( 11 ماه پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      لطفاً گزارش اکوی فرزندتان را ارسال بفرمایید تا نظرم را عرض کنم 

  • تصویر کاربر فائزه چهارشنبه ۳ آبان ۲( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 101 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر در سونوی آنومالی ی فوکوس اکوژن 1میلی دیده شده. ان تی 1.54بود وcrl61بود بقیه ی غربالگری ها هم خوب بود اکوی قلب جنین هم انجام دادم گفتن ک سالمه.29سال سنمه. آبا بازم امکان این هست ک مشکل سندروم داون داشته باشه.؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان چهارشنبه ۳ آبان ۲( 11 ماه پیش)

      سلام و عرض ادب

      نگران نباشید . نقطه اکوژن در قلب جنین خطرناک نیست. مشکلی برای قلب جنین ایجاد نمی کند اغلب تا پایان بارداری خودبخود برطرف می شود. 

      نشانه سندروم داون نیست 

      پیشنهاد می کنم این مقالات رو مطالعه بفرمایید اگر سوالی داشتید پاسخگو هستم

      لکه ی سفید روی قلب جنین نشانه ی چیست؟

      دانستنیهای اکوی قلب جنین برای مادران

  • تصویر کاربر جعفری یکشنبه ۳۰ مهر ۲( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 93 مشاهده پرسش
    نوزاد من ۱۲ روزه هست و وقتی پاهاش سرد میشه ، پای چپش کبود میشه و با گرم کردن پاش علامت کبودی از بین میره . آیا این مورد هم به بیماری های قلبی مربوط میشه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان یکشنبه ۳۰ مهر ۲( 11 ماه پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      پیشنهاد می کنم فرزندتان توسط متخصص اطفال ویزیت شود اگر شک به مشکل قلبی داشتند ویزیت قلب اطفال لازم است 

      پیشنهاد می کنم این مقاله را مطالعه بفرمایید اگر سوالی بود پاسخگو هستم 

      سیانوز قلبی در کودکان

  • تصویر کاربر بهار شنبه ۲۱ مرداد ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 164 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر
    پسرم دو هفته ست دنیا اومده وقتی بغلم می کنم دست و پاش که آویزون میشه کبود میشه بعد که درست بغلم می کنه خوب میشه
    اینم می تونه نشانه سیانوز باشه؟
    ممنون میشم پاسخ بدید نگرانم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان شنبه ۲۱ مرداد ۲( 1 سال پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      پیشنهاد می کنم فرزندتان توسط متخصص اطفال ویزیت شود اگر شک به مشکل قلبی داشتند ویزیت قلب اطفال لازم است 

      پیشنهاد می کنم این مقالات رو مطالعه بفرمایید اگر سوالی بود پاسخگو هستم 

      سیانوز قلبی در کودکان

      علائم بیماری قلبی در کودکان را بشناسید.

  • تصویر کاربر زهراسادات پنجشنبه ۲۲ تیر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 136 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    امروز فک میکنم یکم لب های نوزادم سیاه تر از قبل هست
    ۲۴ خرداد دنیا اومده.هنوز یک ماه ندارد
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان پنجشنبه ۲۲ تیر ۲( 1 سال پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      پیشنهاد می کنم فرزندتان توسط متخصص اطفال ویزیت شود اگر شک به مشکل قلبی داشتند ویزیت قلب اطفال لازم است 

      پیشنهاد می کنم این مقالات رو مطالعه بفرمایید اگر سوالی بود پاسخگو هستم 

      سیانوز قلبی در کودکان

      علائم بیماری قلبی در کودکان را بشناسید.

  • تصویر کاربر ناجی دوشنبه ۱۹ تیر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 179 مشاهده پرسش
    سلام وقت شما بخیر.
    وقتی پسر ۶ ماهه م رو بغل میکنم پاهاش کبود میشه ومعمولا یه قسمت از بدنش یه کم که بهش فشار میاد جوقع بغل کردن یا سرپا نگه داشتن همین طور میشه.
    کف پاش آبی رنگ میشه.۱۸ هفتی متوجه شدم که
    قوس آئورت قلبش یا اگر اشتباه نکنم به گفته ی دکتر کمان قلبش یکم باریکی داره وسوراخ قلب داره.
    به پزشکی که مراجعه کردم گفتن چون وزن میگیره وتنفسش مشکلی نداره وفشار روی قلبش نیست کمان قلبش مشکلی ایجاد نکرده وسوراخ قلبش به مرور بسته میشه واگر بسته نشد با لیزر باید بسته شه.
    با لیزر منظورشون چی بوده من متوجه نشدم وخیلی نگرانم چون دخترم هم نوزاد بود عمل قلب باز شده ومن به شدت نگرانم ممنون میشم جواب بدید.🙏
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان دوشنبه ۱۹ تیر ۲( 1 سال پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      لطفاً گزارش اکوی فرزندتان را ارسال بفرمایید تا نظرم را عرض کنم 

      احتمالا آنژیوگرافی منظور بوده 

  • تصویر کاربر برسام یکشنبه ۱۱ تیر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 98 مشاهده پرسش
    پسر چهار ساله من تپش قلب نا میزان داره دریچه میترال افتادگی داره یه سری بررسی شد دکترا تشخیصی نداشتن ولی الان متوجه شدم هنگام گریه سیانوز میشه وقتی نبض دستش رو میگیرم هر چند ثانیه یکبار نبض نداره
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان یکشنبه ۱۱ تیر ۲( 1 سال پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      پیشنهاد می کنم فرزندتان توسط فوق تخصص قلب کودکان ویزیت شود 

  • تصویر کاربر برسام یکشنبه ۱۱ تیر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 95 مشاهده پرسش
    پسر چهار ساله من تپش قلب نا میزان داره دریچه میترال افتادگی داره یه سری بررسی شد دکترا تشخیصی نداشتن ولی الان متوجه شدم هنگام گریه سیانوز میشه وقتی نبض دستش رو میگیرم هر چند ثانیه یکبار نبض نداره
    1. تصویر کاربر دکتر سعید بیطرفان یکشنبه ۱۱ تیر ۲( 1 سال پیش)

      با سلام و عرض ادب 

      پیشنهاد می کنم فرزندتان توسط فوق تخصص قلب کودکان ویزیت شود 

درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

تهران، پاسداران، بین بوستان نهم و دهم، ساختمان بوستان، پلاک ۲۹۷، طبقه دوم، واحد ۳۶

ساعات کار مطب

شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۴ الی۱۶

شماره تماس

۰۲۱-۲۲۷۹۲۶9۴ - ۰۲۱-۲۲۷۹۲481

Skip to content