برای تعیین وقت تماس بگیرید : 021-22792481
کرونا در اطفال

کرونا در کودکان و تاثیر آن روی قلب

کرونا ویروس در سالهای گذشته ذهن کل دنیا را به خود مشغول کرده بود . در ابتدا تصور بر این بود که این بیماری روی کودکان تاثیر ندارد؛ ولی بعد از مدتی کرونا در کودکان اوج گرفت. در این مقاله بیشتر به این موضوع اثرات کرونا بر قلب کودکان پرداخته شده.

آیا کرونا بر قلب کودکان تاثیر دارد؟

شیوع سندرم حاد تنفسی حاد کروناویروس 2 (SARS-CoV-2)، که مسئولیت بیماری موسوم به بیماری کروناویروس است. از دسامبر سال 2019 (COVID-19) در ووهان، استان هوبی چین شروع شد. 

از آن زمان، کرونا به طور ناگهانی در سراسر جهان گسترش یافته و پیامدهای ترسناکی برای سلامتی جهانی بوجود آورده است. به همین دلیل از 11 مارس 2020 به عنوان بیماری همه گیر اعلام شد.

مطلب مرتبط انواع بیماری قلبی در کودکان چگونه است؟

بیماری کرونا ویروس یک چالش چشمگیر برای سیستم های بهداشت و درمان در سراسر جهان است. ریه ها تنها هدف ویروس کرونا نیست. بلکه ممکن است. قلب در درصد کمی از بیماران آلوده درگیری داشته باشد. 

اختلالات قلبی کرونا

اختلالات قلبی مرتبط با میوکاردیت (التهاب عضله قلب) و آریتمی (ضربان های قلبی نامنظم ) پیامدهای اصلی درگیری قلبی در کرونا هستند. در چند مطالعه نشان داد كه آسيب ميوكارد در بزرگسالان غالباً نتيجه مهلك و کشنده ای دارد. 

در مقابل، شواهد علمی کمی برای درگیری قلبی در کودکان موجود است. اگرچه چندین گزارش با شرح درگیری قلبی در کودکان مبتلا به کرونا منتشر شد. به نظر می رسد . در این افراد جوان، که زمینه ای از بیماری مادرزادی قلب داشته اند. یک عامل مستعد کننده از قبل وجود داشته است.

تشخیص کرونا در اطفال

علائم کرونا در کودکان چیست؟

هدف اصلی ویروس کرونا مجاری هوایی و ریه ها است. این بیماری با انتقال انسان به انسان از طریق قطرات هوا یا تماس مستقیم پخش می شود. تا 14 روز علائم آن ظاهر می شود. در اکثریت قریب به اتفاق بیماران (85-80٪)، با از بین رفتن بو و طعم، عطسه، سرفه، تب و تنگی نفس خود را نشان می دهد. 

که با این علائم می توان کرونا را با افراد مبتلا به آنفولانزا یا سرماخوردگی اشتباه گرفت. با این حال، درصد قابل اغماضی از کسانی که آلوده هستند. (15-20٪) علائم شدید یا بحرانی دارند؛ یعنی با ذات الریه و دیسترس حاد شدید تنفسی، که حتی در مدت زمان بسیار کوتاهی (ساعت ها) می تواند بدتر شود. 

درگیری دو طرفه ریه با کدورت شیشه ای زمینه ای ریه، رایج ترین یافته از تصاویر سی تی اسکن از قفسه سینه این بیماری است.

مطلب مرتبط علائم بیماری قلبی در کودکان را بشناسید.

کرونا در کودکان

به نظر می رسد علائم مرتبط با ویروس کرونا در کودکان خفیف تر از بزرگسالان است. شایع ترین علائم در کودکان تب خفیف، سرفه، آبریزش از چشم و بینی و گلودرد است. علائم دستگاه گوارش مانند استفراغ و اسهال نیز ممکن است.

روماتیسم قلبی در کودکان را بشناسید

در یک گزارش اخیر چینی، درگیری قلبی در 12٪ از بیماران بزرگسال توصیف شده است. در حالی که در یک مطالعه دیگر از همان کشور آریتمی (ضزبان های نامنظم قلبی) و آسیب قلبی در 16.7٪ و 2/7٪ از آنها گزارش شده است.

داده های مربوط به ویروس کرونا در سن کودکان هنوز خیلی کم است . هنوز تعداد کمی از موارد شدید در کودکان گزارش شده.

تا این زمان، علی رغم اینکه کودکان ظاهراً کمتر مستعد این بیماری هستند و کمترعلائم شدید کرونا در آن ها ایجاد می شود. ولی درگیری قلبی در تعدادی از آنها شرح داده شد. بنابراین نشان می دهد که قلب هدف احتمالی کرونا در کودکان است.

در گزارش اخیر، پرونده یک نوزاد 55 روزه با آسیب های اعضاء مختلف بدن و قلب شرح داده شده است. همراه با کدورت های شیشه ای در سی تی اسکن  ریه های نوزاد، ضربان قلب بالای غیر طبیعی (150-1700 در دقیقه در دقیقه) تشخیص داده شد. 

در روز چهارم از پذیرش، افزایش در آنزیم های قلبی نیز گزارش شد. با این حال، از روز هفتم، شرایط عمومی بیمار بهبود یافته و 3 روز بعد، آنزیم های قلبی به همراه مشکل تنفسی عادی شدند. 

کرونا چه عوارض قلبی برای کودک دارد؟

در بیماران بزرگسال، مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا بیشتر است. افرادی که از قبل، مبتلا به بیماری قلبی عروقی بودند. بیشترین تعداد بیماران با درگیری قلبی را شامل می شدند و زودتر می مردند. 

در مطالعه ای که اخیرا انجام شده عوامل مرتبط با افزایش مرگ و میر را شامل این موارد گزارش کرده اند: جنس مذكر ، سالمندان و وجود مشکلات زمینه ای دیگر شامل فشار خون بالا ، دیابت ، بیماریهای قلبی عروقی و بیماریهای عروق مغزی.

کرونا در کودکان

به طور مشابه، دوره بالینی کرونا در کودکان با مشکلات زمینه ای خاص بدتر است. از جمله این عوامل مواردیست که کودک قبلا برای بیماری مادرزادی قلبی تحت جراحی قرار گرفته یا مبتلا به بیماری مادرزادی یا اکتسابی قلبی می باشد.

نتیجه مطالعه ای که در چین انجام شده نشان داده. وجود مشکلات زمینه ای از جمله بیماری های قلبی مادرزادی، ناهنجاری های مجاری تنفسی، ناهنجاریهای دستگاه تنفسی، بیماریهای خونی ارثی، سوء تغذیه شدید و ضعف سیستم ایمنی در کودکان مبتلا به کرونا به عنوان عوامل مستعد کننده در ابتلا به شکل شدید بیماری هستند.

در حال حاضر، هیچ شواهد بالینی در مورد انتقال مستقیم ویروس کرونا در زمان تولد، از مادران باردار مبتلا به بیماری به فرزندانشان وجود ندارد.

دکتر سعید بیطرفان متخصص قلب جنین و کودکان

فهرست مطالب

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2 روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
درحال دریافت اطلاعات
تماس با ما

با ما در تماس باشید

آدرس مطب

تهران، پاسداران، بین بوستان نهم و دهم، ساختمان بوستان، پلاک ۲۹۷، طبقه دوم، واحد ۳۶

ساعات کار مطب

شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۴ الی۱۶

شماره تماس

۰۲۱-۲۲۷۹۲۶9۴ - ۰۲۱-۲۲۷۹۲481

پرسش از دکتر